Punt Welzijn en restaurant De Liefhebber in Weert werken aan een bijzonder project. Zij willen de markt voor alleenstaande gasten in horecagelegenheden starten. Uit onderzoek van de
Hoge Hotelschool in Maastricht is gebleken dat alleenstaanden niet of nauwelijks uit eten gaan.
*Extra aandacht*
In het restaurant is extra aandacht voor alleenstaanden en als er wens naar is, is samen tafelen mogelijk. Eén plus één is twee. Dit is een belangrijk punt van de initiatiefnemers. Ook is in de eetgelegenheid kwalitatieve lectuur aanwezig. In de horecagelegenheid is door een keurmerk aangegeven dat het een Âbewezen alleengaanden vriendelijk etablissement is.
*Aantrekkelijk*
Samen gaan de eetgelegenheid en de zorginstelling aan de slag om het restaurantwezen voor de doelgroep aantrekkelijker te maken. Door middel van een pilot willen de organisaties het idee verwezenlijken. Het is dus nog een proef.
*Missie*
De missie van Punt Welzijn is mensen op basis van een gemeenschappelijke noemer of interesse bij elkaar te brengen en elkaar te laten ontmoeten. Volgens hen kan een restaurant hier prima op inspelen.
~Maud Vissers~
Alleenstaand en uit eten ongemakkelijk?
2 mei 2013