Innovatieve horeca in het Westland

Auteur: Roy Spijker
Mensen 14 juli 2017
Innovatieve horeca in het Westland

Van Leeuwen Food & Concepts uit Leidschendam gaat na de zomervakantie de catering verzorgen in het World Horti Center in Naaldwijk. Het World Horti Center, hét mondiale kennis- en innovatiecentrum van de glastuinbouw, heeft gekozen voor een innovatieve samenwerking.

De komende tien jaar zal Van Leeuwen Food & Concepts zowel de horecafaciliteiten als de catering binnen het centrum verzorgen. Met ruim 80 bedrijven die zich presenteren op de expositievloer, het onderzoekscentrum met haar 38 afdelingen en ruim 1.200 studenten zijn beide partijen verzekerd van een vruchtbare samenwerking. Uiteraard zijn de horecafaciliteiten ook beschikbaar voor de ruim 25.000 vakbezoekers die het centrum jaarlijks ontvangt.

Innovatief en inspirerend
Binnen het World Horti Center wordt samengewerkt aan een duurzame toekomst van de tuinbouw door te innoveren en te inspireren. Het gedachtegoed van Van Leeuwen Food & Concepts om innovatief, duurzaam en creatief te ondernemen sluit hier perfect bij aan. ‘Wij vinden het belangrijk dat mensen iedere keer opnieuw blij verrast zijn als ze een van onze restaurants binnenkomen. Door te werken conform het Dutch Cuisine principe serveren we vers bereide, verantwoorde en ambachtelijke producten die de natuur ons in de naaste omgeving biedt,’ aldus Joyce van Leeuwen, directie van Van Leeuwen Food & Concepts. Dit principe wordt ingevuld in nauwe samenwerking met Niven Kunz, patron-cuisinier van restaurant Niven in Rijswijk.

Duurzame relaties
“Wij gaan graag duurzame relaties aan en zijn meer dan alleen een ‘leverancier’. We gaan met het World Horti Center dan ook van start met de ambitie de groene loper naar het Westland te worden: een visitekaartje voor kennis en innovaties van Nederland. Wij kijken ernaar uit om op deze inspirerende locatie onze horeca-activiteiten uit te breiden,”  vertelt Van Leeuwen.

Verbinden en creëren
“Het World Horti Center wil samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. We vinden het belangrijk dat dit wordt doorvertaald naar de horecavoorzieningen in het gebouw, zowel in de voorzieningen die ontmoetingen faciliteren als in verantwoord en toegankelijk eten en drinken. Een totaalconcept dat past binnen het centrum. Veel ontmoetingen en het ontstaan van ideeën vinden immers plaats tijdens een hapje/drankje. We zien uit naar de samenwerking met Van Leeuwen,” aldus Corrie van Adrichem.

Fotobijschrift: Ondertekening samenwerkingsovereenkomst horecavoorzieningen binnen het World Horti Center met Van Leeuwen. v.l.n.r.: Marco van Stappershoef, Joyce van Leeuwen, Mark Zwinkels en Corrie van Adrichem

Overig nieuws