Zeeuwse toprestaurants organiseren vierdimensionaal evenement

Auteur: Thijs Jacobs
Events Gastronomie 19 december 2019
Zeeuwse toprestaurants organiseren vierdimensionaal evenement

Op maandag 23 maart 2020 organiseren de Zeeuwse toprestaurants van restaurantzeeland.nl een nieuw evenement in Terneuzen. Bij deze Zeeuws-Vlaamse editie, genaamd THE EXPERIENCE 4D, draait alles om beleving en wordt een vierdimensionaal restaurant gecreëerd.

Best Food Friends Event

Eind augustus organiseerden de restaurants hun eerste gezamenlijke evenement met de stoomtrein Goes-Borsele. Dit evenement was een enorm succes en meteen uitverkocht. ‘We werden overspoeld met enthousiaste reacties van gasten, en kregen vrijwel direct de vraag wanneer het volgende evenement georganiseerd werd’, aldus Sjoerd Dooge, voorzitter van Restaurant Zeeland. ‘Dit zal in Zeeuws-Vlaanderen zijn, waar deze editie onze vrienden van Spetters en ’t Vlasbloemeken een evenement zullen wegzetten dat nog niet eerder is georganiseerd.’

The Experience 4D

Het evenement vindt plaats in de voormalige Philipsfabriek van Terneuzen, een unieke locatie die zich bij uitstek leent voor dit evenement. Het diner dat deze avond georganiseerd wordt is volledig toegewijd aan de beleving, waarbij de gehele hal onderdeel is van een vierdimensionaal decor. De gasten worden in de eerste hal ontvangen voor het aperitief en de amuses. Ook is er een VIP-deck aanwezig waar champagne en schaal- en schelpdieren geserveerd worden en is er een kaasproeverij van  kaasmeester Van Tricht.  Na het aperitief nemen de gasten plaats in de Experience-zaal aan prachtig gedekte tafels, waar de zeven restaurants hun gerechten presenteren door middel van beeld, geluid, geur en smaak. Een totaalbeleving die op deze schaal nog niet eerder is vertoond. Na het diner is er de mogelijkheid tot napraten tijdens de afterparty, waar nog meer heerlijkheden geserveerd zullen worden.

Restaurant Zeeland

Restaurant Zeeland is een samenwerkingsverband tussen zeven Zeeuwse restaurants, te weten: ’t Vlasbloemeken* in Koewacht, Spetters* in Breskens, Scherp in Middelburg, Mezger in Domburg, Katseveer* in Wilhelminadorp, De Kleine Toren in Baarland en De Gespleten Arent in Middelburg. Meer informatie over het evenement leest u op de website restaurantzeeland.nl of via de nieuwsbrief van eerder genoemde restaurants.

Op de foto: V.l.n.r. Jeroen Tanis – Restaurant Mezger | Rutger van der Weel – Restaurant Katseveer* | Laurent Smallegange – Restaurant  Spetters* | Mart Scherp – Restaurant Scherp | Eric van Bochove – Restaurant ’t Vlasbloemeken* | Sander de Jonge – Restaurant Mezger | Dennis van Nispen – Restaurant De Kleine Toren van Baarland | Edwin Dingemanse – Restaurant De Gespleten Arent.

Overig nieuws