BBB Maastricht 2024: dé beurs voor de horecaprofessionals uit Nederland en België!

Auteur: Redactie
Events 6 september 2024
BBB Maastricht 2024: dé beurs voor de horecaprofessionals uit Nederland en België!

Op zoek naar More Horeca Success? Bezoek op 7, 8 & 9 oktober BBB Maastricht en laat je door meer dan 350 standhouders inspireren of kom netwerken met topbeslissers uit Nederland én België. Met een beursprogramma vol tastings, battles en demonstraties is deze 69e editie een must-visit voor iedere horecaprofessional!

Terugkomst van Michelin Guide Ceremony

Ook keert de Michelin Guide Ceremony vanaf de komende editie terug naar Maastricht. De komende drie edities van de Michelin Guide Ceremony vinden plaats in MECC Maastricht op de maandag van BBB Maastricht. Dit brengt ongeveer 200 (sterren)chefs naar de vakbeurs, waarvan de meesten al op zondagmiddag arriveren. Om deze reden opent de beurs een dag eerder. Op zondag 6 oktober opent Folie Culinaire zijn deuren voor genodigden voor de eerste editie van de Preview Day en Preview Party. De terugkeer van de Michelin Guide Ceremony is al merkbaar bij BBB Maastricht; tot nu hebben zich al ruim 80 procent bezoekers meer geregistreerd, dan op hetzelfde moment vorig jaar.

Folie Culinaire groter dan ooit

BBB Maastricht is opgedeeld in drie verschillende area’s, waarvan Folie Culinaire er één is. Folie Culinaire richt zich op het hogere segment en fine dining. Vanwege de grote belangstelling van standhouders is Folie Culinaire dit jaar al drie keer uitgebreid. Tijdens de komende editie zijn meer dan 100 standhouders aanwezig op Folie Culinaire. Dit jaar nieuw, is het Streekheldenplein waar leveranciers staan met streekproducten. Op het podium van het Streekheldenplein worden diverse inspirerende lezingen gegeven over de toekomst van de horeca, innovatie en verduurzaming.

Naast dit uitgebreide aanbod van leveranciers in fine dining heeft Folie Culinaire ook een eigen programmering. De Chef’s Table keert deze editie terug met chefs als Maurice Huynen van Hoeve de Bies* en Sven Nijenhuis van Ambrozijn. De Chef’s Table was dit jaar binnen twee dagen volledig uitverkocht. Daarnaast zijn er alle drie de beursdagen kookdemonstraties in de demokeuken van Culinaire Saisonnier, waar plant-based en duurzaam koken centraal staan. Op Folie Culinaire bevindt zich ook de Tasting Experience, die elke dag gevuld is met bijzondere proeverijen onder leiding van sommelier Guillaume Coret.

Drinks & (non) food hallen

Op de 20.000 vierkante meter beursvloer ontdek je meer dan 350 unieke producten en diensten, waardoor je volop inspiratie kunt opdoen voor jouw horecazaak. In de Drinks Area vind je een uitgebreid aanbod aan producten en diensten binnen het drankensegment, zowel alcoholisch als non-alcoholisch. Hier zijn ook duurzame oplossingen te vinden binnen de drankenwereld. Het aanbod van biermerken omvat niet alleen Nederlandse merken, maar ook vele Belgische brouwerijen die jaarlijks hun weg naar BBB Maastricht weten te vinden.

De (Non-)Food Area beslaat maar liefst 10.000 m² van de totale beursoppervlakte en is gevuld met exposanten die zich richten op het (non-)food horecasegment. Van spoelmachines en schoonmaakmiddelen tot menukaarten, servies, snacks en kruiden – hier vind je alles wat je nodig hebt om jouw horecaonderneming tot een succes te maken.

Themapleinen

BBB Maastricht biedt diverse themapleinen die elk jaar weer populair zijn onder de bezoekers. Verken de Pubstreet en ontdek talloze bier- en drankmerken, of wandel tussen de marktkramen en vind producten van kleinschalige aanbieders. Dit jaar introduceert BBB Maastricht het nieuwe initiatief ‘Event Connect’ dat zich richt op de festival- en evenementenbranche. Bovendien mag de TIPPR Netwerk Lounge niet ontbreken, waar speciale aandacht wordt besteed aan het thema “No Waste” in de horeca.

Waarom is een beursbezoek waardevol voor jou?

Tijdens BBB Maastricht staat inspiratie en innovatie centraal. Een bezoek aan BBB Maastricht is niet alleen tijdbesparend maar levert een belangrijke bijdrage aan het succes van jouw horecaonderneming. Ontdek nieuwe producten, proef nieuwe smaken en ervaar de creatieve oplossingen van onze standhouders. Daarnaast is de beurs de perfecte gelegenheid om te netwerken en in contact te komen met andere horecaprofessionals. Zo wordt BBB Maastricht gezien als de verbindende factor tussen Nederlandse en Belgische horecaprofessionals. Registreer je hier voor aankomende editie en ga voor More Horeca Succes.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws