Belangenvereniging restaurants: Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants

Auteur: Redactie
Belangenvereniging restaurants: Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants

Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redactie in een artikel een belangenvereniging uit. Dit keer: Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants.

Pannenkoeken eten is al eeuwen een traditie in Nederland. Een pannenkoek met kaas en spek, eentje met appel of zelfs een pannenkoek met shoarma, het kan tegenwoordig allemaal. Maar dit was niet het oorspronkelijke doel van een pannenkoek. De oorsprong het baksel is een eenvoudig en voedzaam gerecht dat thuis bereid kan worden. Daarnaast is het maken van een pannenkoek relatief goedkoop.

Steeds meer Nederlanders beseften echter dat een pannenkoek niet alleen thuis, maar ook in een eetgelegenheid kon worden geserveerd. Eén van de oudste pannenkoekenrestaurants in Nederland is Pannekoe Gouda, dit pand staat al 180 jaar en brengt authentieke gezelligheid naar het restaurant. Pannekoe Gouda is overigens ook lid van De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP).

De brancheorganisatie voor Nederlandse pannenkoekenrestaurants helpt sinds 5 april 1993 diverse ondernemers met het runnen van een pannenkoekenrestaurant. Volgens VEP is een van de doelen voor een horecaondernemer is om zoveel mogelijk rendement uit je restaurant te halen, met het lidmaatschap bij VEP ontvangt de ondernemer concrete handvatten en kortingen waardoor hij of zij direct aan de slag kan.

De missie

Eén van de belangrijkste doelen voor VEP is financieel voordeel halen voor de leden. Door prijsafspraken te maken voor alle pannenkoekenrestaurants en daarmee een lage inkoopprijs te bedingen, verbetert de winstmarge voor de leden van de vereniging. Daarnaast heeft de vereniging als missie om informatie over ontwikkelingen in de branche te delen met alle ingeschreven restaurants en organiseert het bestuur diverse themadagen.

Dit bestuur bestaat uit zes leden, ondernemers die zich graag inzetten voor andere pannenkoekenondernemers. Naast het organiseren van de themadagen vergaderen zij ruim zes keer per jaar over het baksel en organiseren ze Algemene Ledenvergaderingen. Het bestuur bestaat uit voorzitter Ewout Mampaey van De Pannekoe, penningmeester John van Velzen van Pannenkoekenhuis Hans & Grietje, secretaris Pim Bijleveld van Pannenkoekenhuys De Pimpernel, Hein Verhoeven van Pannenkoekenhuis Belveren, Arjan Bunk van HEY! Pannenkoek en Marcel Kentrop van Pannenkoekenrestaurant De Strooppot.

Om deze doelen te behalen werkt De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants samen met diverse partners. Dit zijn onder andere: Koopmans, Sligro, Swinkels Family Brewers, de KHN en Boerderijs. Naast deze vijf heeft de vereniging nog achttien andere partners.

De leden

VEP is een vereniging waar veel Nederlandse pannenkoekenrestaurants bij aan zijn gesloten. Iedere pannenkoekenbakker bakt met beslag van eigen receptuur en kiest zelf welke soorten pannenkoeken terug te vinden zijn op de menukaart. Om het beste resultaat met je onderneming te behalen steunt de vereniging al haar leden. Daarnaast kun je als lid bepaalde onderwerpen uit handen geven zoals prijsafspraken met leveranciers. Pannenkoekenrestaurants kunnen zich aanmelden bij VEP door middel van een aanmeldformulier en betalen jaarlijks zeshonderd euro contributie.

Momenteel zijn de negen vestigingen van franchiseketen Pannekoe, Restaurant De Ossenstal, Laurel’s Pannenkoekenhuis en Pancakes Amsterdam Aan ’t IJ aangesloten bij VEP samen met ruim 68 andere pannenkoekenrestaurants

De voordelen

Voor de zeshonderd euro contributie krijgen leden naast hulp vanuit de vereniging vele kortingen waaronder:

- 10-18 procent korting bij Xandrion
- Korting op inkoop van frisdrank bij Vrumona
- 25 procent korting op een lidmaatschap bij KHN
- 30 euro korting op een online reserveringssysteem van Formitable
- En diverse voordelen bij Hoppe, Fortuna Carpaccio, horecagroothandel HSB en alle andere partners

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws