Boek over Amsterdamse toiletten in de maak

25 maart 2010
Boek over Amsterdamse toiletten in de maak

Een boek over Amsterdamse toiletten; het leek een vreemde missie van auteur Ellen Grift. Bijna een jaar en meer dan 170 toiletbezoeken later, heeft het geresulteerd in een uniek fotoboek dat een verrassend originele kijk geeft op het kleinste kamertje. Vanaf begin mei ligt het boek, met de toepasselijke naam ‘Hot Drop Spots’, in de boekhandels. Het boek is een full colour overzicht van Amsterdams meest inspirerende toiletten en vormt een eerbetoon aan de ontwerpers en eigenaars van deze porseleinen juweeltjes.

*De wereld achter de toiletdeur*
Ellen Grift selecteerde na ruim 170 locaties in Amsterdam te hebben bezocht, variërend van historische plekken tot trendy hot spots, vijfentwintig toiletten die de bezoeker een frisse kijk geven in de wereld achter toiletdeuren. Hot Drop Spots is daarmee een bijzondere, alternatieve fotogids van Amsterdam, vol artistieke toiletten die bezoekers verbazen met bijzondere anekdotes, exotische avonturen en innovatieve creativiteit.

*Toiletten als ambassadeurs*
Wat dacht je ervan antieke bedsteden tegen te komen bij het betreden van de toiletruimte of een sprookje ingefluisterd te krijgen bij de geur van verse rozen? Soms voel je je als kleinduimpje in een decor van gigantisch speelgoed, een andere keer waan je je op een tropisch eiland of in de mystieke Oriënt. De locaties uitgekozen voor Hot Drop Spots maken van een uit hoge nood geboren bezoek een ware ontdekkingsreis. Met originaliteit en aandacht voor detail zijn de geselecteerde toiletten ware ambassadeurs van hun soort en daarmee een bezoek meer dan waard. Een greep uit de selectie: Bazar, Hotel V, Merkelbach-Huize Frankendael, The College Hotel.

*Meer aandacht voor het toilet*
Auteur Ellen Grift over Hot Drop Spots: "Het verwondert me dat het graag vermeden maar immer druk bezochte ‘kleinste kamertje’ over het algemeen op zo weinig aandacht kan rekenen van de bezoekers, eigenaars en media. Dit fotoboek is een ode aan staaltjes toiletdesign die een bezoek meer dan waard zijn; een ware ontdekkingsreis langs de prachtige ruimtes van ‘verlichting’ die onze hoofdstad rijk is".

Vorig jaar zomer mochten alle toiletruimtes van restaurants in Nederland al op de nodige aandacht rekenen. De website Restaurant.nl hield toen "een verkiezing voor de mooiste en bijzonderste toiletruimte":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/villa-ruimzicht-heeft-mooiste-toilet-van-het-land/ van Nederland. Villa Ruimzicht in Doetinchem ging er met de eerste prijs vandoor.

Het fotoboek is verkrijgbaar vanaf begin mei 2010 bij onder meer de grotere boekhandels in Amsterdam, waaronder The American Book Center, Atheneum en Scheltema. Hot Drop Spots is ook te bestellen via "de website van het boek":http://www.hotdropspots.com.

~Frank Lindner~

Overig nieuws