BookDinners geeft inzicht in reserveringstijden

Auteur: Redactie
Branded Content 10 augustus 2022
BookDinners geeft inzicht in reserveringstijden

Dagelijks worden er online reserveringen gemaakt omdat gasten zeker willen zijn van een tafeltje bij het restaurant waar ze willen eten. De afgelopen maand heeft BookDinners dat gedrag onder de loep genomen. Want hoe laat gemiddeld genomen worden de meeste reserveringen gemaakt?

Het maken van een online reservering is handig voor de gast omdat ze bijvoorbeeld de beschikbaarheid van het restaurant willen zien. Is het gewenste tijdslot vol en kan je een kwartier later wel terecht? Dan is die keuze vaak snel gemaakt. Net zoals de reserveringsbevestiging snel is verstuurd na het maken van de reservering. De gast is namelijk op zoek naar extra zekerheid. Zeker wanneer de groepsgrootte van de reservering toeneemt. Dat is logisch, want hoe groter de groep, des te groter de 'sociale' druk om het goed te regelen.

Het voordeel van online reserveringen is dat ze op elk gewenst moment gemaakt kunnen worden. Ben je als restaurateur te druk om de telefoon aan te nemen, bereid je de mise en place voor of ben je bezig in de zaak, dan is een online reservering de oplossing. Vooral ook buiten de openingstijden. Des te belangrijker dat een restaurant over deze mogelijkheid beschikt want je wilt geen gasten mislopen. Dit geldt ook voor restaurants die zich niet per se in drukke gebieden bevinden.

BookDinners heeft de data nader bekeken en gezien dat de meeste online reserveringen rond 13:30 worden gemaakt. En als je lunch draait, is dat precies tijdens die shift. Dan is het voor diegene die verantwoordelijk is voor de reserveringen, de gast die binnen zit en de ondernemer gemakkelijk dat je online reserveringstool goed op orde hebt! Direct zekerheid voor de nieuwe gast en volle aandacht voor jou en de gasten in het restaurant! En dat is slim werken!

Toelichting op de index - hoeveel reserveringen kun je verwachten?

Vorige maand heeft BookDinners de Reserveringsindex al toegelicht en laten zien dat de index het aantal te verwachten reserveringen inzichtelijk maakt. Zodoende voorspelden zij op basis van de eerdere jaren dat de reserveringen in juli lager zouden zijn dan het gemiddelde aantal reserveringen per maand, namelijk 91%, dus index 91. Uit cijfers is gebleken dat het gemiddelde stond op 88%, dus een index van 88. Voor augustus staat de verwachte index nu op 102. Als restaurateur kun je dit doortrekken naar je eigen reserveringen zodat je weet wat je te wachten staat. Zelf weet je ook goed hoe het ritme van je reserveringen is, maar dit geeft een handvat om op te plannen.

Voor meer informatie over deze index en andere reservering gerelateerde zaken, klik hier

Overig nieuws