Cafe restaurant Rust Wat bekroond met Bib Gourmand

Auteur: Redactie
Michelin 11 maart 2021
Cafe restaurant Rust Wat bekroond met Bib Gourmand

Cafe restaurant Rust Wat in Blaricum is bekroond met een Bib Gourmand. De Bib Gourmand is al jarenlang ambassadeur van restaurants met een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier. 

Over Rust Wat niets dan lof: ‘Rust wat uit na een wandeling door de streek en neem plaats op het terras, waar de bosvijver iets weg heeft van een Monet schilderij. In deze gezellige herberg staat uw plezier centraal. De (genereuze) tussengerechten bieden een ruime keuze tussen klassiekers en jongere creaties. De chef heeft interessante ingevingen, kookt niet te ingewikkeld, maar vol op smaak.’

Michelin deelt jaarlijks - naast de sterren - ook de titel Bib Gourmand uit. Elk restaurant met een Bib Gourmand heeft zijn eigen identiteit, al hebben ze wel belangrijke overeenkomsten: de focus op seizoensgebonden producten en de generositeit die zo typisch is voor de Bib Gourmand. Dit jaar is de keuze verlopen ‘in uitermate uitdagende tijden'.

Werner Loens, bij Michelin verantwoordelijk voor de Michelingids Nederlands stelt ‘met ongelooflijk veel trots en blijdschap’ vast dat de Nederlandse chefs doorzetten. ‘Hun vechtersmentaliteit en positivisme overtuigt mij ervan dat we hier samen uitkomen.’ In totaal zijn er 13 restaurants in Nederland die een Bib Gourmand hebben ontvangen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws