Champagne oliebollen voor het goede doel; sterrenchef François Geurds zet traditie voort

Auteur: Redactie
Food Michelin 25 november 2021
Champagne oliebollen voor het goede doel; sterrenchef François Geurds zet traditie voort

Elk jaar draagt François Geurds de daklozen een warm hart toe door in de decembermaand warme maaltijden voor hen te koken. Rotterdamse daklozen worden door de sterrenchef getrakteerd op overheerlijke maaltijden tijdens de FG Foodmarket. Dit mooie initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de Rotterdamse horecagroothandel Zegro en MKN. Tijdens de FG Foodmarket bakt Geurds met zijn team culinaire champagne oliebollen. De gehele opbrengst van deze oudejaars lekkernij gaat naar de maaltijden voor de daklozen. 

'Sharing is caring' 

Sinds François Geurds de deuren van zijn restaurants in Katshoek, Rotterdam, heeft geopend wilde hij maar één ding, zijn liefde voor gastronomie delen met zoveel mogelijk mensen. ‘Het koken voor daklozen geeft een fantastische voldoening, ons vak bestaat uit sharing en dit is de ultieme vorm van delen met iedereen!’ aldus Geurds.

Kerstgedachte

Sterrenchef François Geurds verwent de daklozen van Rotterdam met heerlijke maaltijden. Hoewel Covid-19 de horeca bijzonder hard treft, wil François deze traditie van koken voor de plaatselijke daklozen voortzetten en vergeet hij de daklozen ondanks corona niet. Daklozen kunnen genieten van diverse lekkernijen tijdens een foodmarket op 15 december die geheel volgens de Covid-19 maatregelen georganiseerd wordt. François zal de geest van geven levend houden, vooral voor degenen die het meest behoefte hebben aan een beetje kerstsfeer.

Champagne oliebollen

Om de FG Foodmarket voor de daklozen mogelijk te maken bakt François Geurds met zijn team op 15 december gastronomische champagne oliebollen. De gehele opbrengst van de champagne oliebollen gaat naar de warme maaltijden voor de daklozen.

Rotterdamse daklozen zijn welkom bij de FG Foodmarket op 15 december tussen 12:00 en 17:00 uur bij François Geurds, Katshoek 37b, 3032 AE Rotterdam.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws