Chef Diego Buik heeft vanaf deze week een alternatief voor de High Tea in petto in zijn restaurant Diego’s Burgers. Met het idee dat burgers ontzettend veelzijdig zijn, ontwikkelde hij de ‘High Slider’ – een alternatief voor een traditionele brunch of lunch aan de Rotterdamse wateren. Drie malse sliders (oftewel; kleine burgers) gecombineerd met de champagne van wijnhuis Perrier-Jouët. Geserveerd op een etagère vindt men een juicy beef slider, een krokante kip slider en een veganistische variant. Chef Diego vertelt over het originele idee: “Een high tea kennen we natuurlijk wel. Het is een leuk concept, alleen niet meer zo spannend. Eerder een uitje om met je schoonouders te ondernemen. Tijd voor een opwindende culinaire tegenhanger dus. Daarom introduceren we de High Slider: bubbels en burgers zorgen voor een verrassend smaakvolle -en een tikkie brutale smaakcombinatie.”
De High Slider
De drie sliders die worden geserveerd tijdens de High Slider zijn drie verschillende burgers. De Classic bestaat uit een dertig dagen dry aged -waarbij het vlees op een gecontroleerde manier wordt gerijpt- rundvlees patty, met bacon, cheddar en een signature burgersaus. De Chicken is een gedurfde combinatie van een krokante kipburger, geserveerd met spicy ketchup, truffel, honing, geitenkaas en coleslaw. Als laatste is er de Vegan: een patty gemaakt van Beyond Meat, huisgemaakte kimchi en spicy mayonaise. Over de smakencombinaties van de burgers met de champagne is behoorlijk wat denkwerk aan vooraf gegaan: “Eigenlijk vergeten mensen vaak hoe goed champagne bij burgers combineert. Zeker de champagne van Perrier-Jouet, met zijn fruitige afdronk, vormt een heerlijke smaaksymbiose met de boterige umamismaak van de burgers. De fijne bubbel maakt de smaakcombinatie compleet.”
Diego Buik
Diego Buik is de chef van restaurant Diego’s Burgers in Rotterdam. Hij heeft de prijs van ‘Beste burger van Rotterdam’ op zijn naam mogen schrijven en het record gevestigd van ‘Duurste hamburger ter wereld.’ Deze burger, gemaakt met bladgoud, kaviaar en kreeft had een prijskaartje van maar liefst 2050 euro en heeft zelfs de kaart van Burgerhub in Ryiad, Saoedi-Arabië gehaald. Chef Diego staat bekend om zijn experimentele burgers en verrassende smaakcombinaties.
Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.