Cindy Borger geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastvrouw

Auteur: Redactie
Awards 19 maart 2024
Cindy Borger geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastvrouw

Op 17 maart is Cindy Borger, mede-eigenaar en maître bij Restaurant De Groene Lantaarn** in Staphorst, geslaagd voor haar Meesterproef SVH Meestergastvrouw. Cindy is na haar inauguratie de 49e SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer c.q. Meestergastvrouw mag dragen. Restaurant De Groene Lantaarn is hiermee een van de 8 restaurants in Nederland waar meer dan 1 SVH Meester werkzaam is: Jarno Eggen is sinds 2015 SVH Meesterkok. 

SVH Wijnmeester & SVH Meestergastheer Johan Kragtwijk, SVH Wijnmeester Anjo de Bont en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Cindy Borger af. De commissie kijkt terug op een overtuigende proef en kon Cindy na een mooie, maar intensieve dag feliciteren met het feit dat zij geslaagd is voor haar SVH Meesterproef. "Cindy beheerst het lezen van de gasten aan tafel en het aanvoelen van diens behoeften tot in perfectie. Ze beheerst het ambacht, draagt dit uit binnen en buiten De Groene Lantaarn en is een boegbeeld voor het vak. Cindy geeft de gast het ultieme warme deken gevoel. Kortom, zij is een ware Meester", aldus de commissie.  

Traditie, ambacht en kwaliteit

Het behalen van de Meestertitel sluit naadloos aan op de filosofie en cultuur van De Groene Lantaarn waarin traditie, ambacht en kwaliteit centraal staan. Eerder dit jaar trad De Groene Lantaarn dan ook toe tot een van de meest prestigieuze clubs in de wereld ‘Les Grandes Tables du Monde’.

"Als Meestergastvrouw wil ik een uitgesproken ambassadeur zijn en blijven voor de gastronomie en het ambacht, niet alleen voor de nieuwe generatie maar ook voor de gasten. Het overdragen van kennis en kunde aan de nieuwe generatie gastheren en -vrouwen is een drijfveer om deze titel te behalen. Daarnaast is de titel een bekroning van mijn werk binnen de gastronomie en in het bijzonder De Groene Lantaarn", aldus de kersverse SVH Meestergastvrouw.  

SVH Meestertitels 

Met het slagen van Cindy Borger heeft Nederland in totaal 304 SVH Meesters, die samen 320 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws