Column restaurateur Sico de Moel: opvolger gezocht

Auteur: redactie
Columns 12 oktober 2021
Column restaurateur Sico de Moel: opvolger gezocht

De tijd is gekomen om mijn prachtige restaurantje aan de Bloemgracht in Amsterdam over te dragen aan de volgende generatie.

10 jaar lang heb ik dit vak met veel liefde uitgeoefend. We hebben mogen werken met inspirerende gastchefs zoals Arend Nieboer, Bart van Berkel en Jan Smink. We hebben spannende evenementen mogen doen zoals een pop-up restaurant op Sail Amsterdam en bij Art Rotterdam. En we hebben de Nederlandse keuken en de Nederlandse wijnen op de kaart mogen zetten in Amsterdam.

De formule van L’invité, met de beste producten van Nederlandse bodem, is steeds verder verfijnd en staat inmiddels garant voor een zeer succesvolle business. Onze vaste gasten uit de buurt weten ons goed te vinden en goede relaties met een aantal tophotels in Amsterdam zorgen voor de aanbevelingen bij de juiste toeristen.

Onze gasten komen om lekker een avondje te ontspannen en bij te praten met hun partner, vrienden of familie. Dat is belangrijk in deze tijd. Even exclusief tijd voor elkaar, heerlijk op je wenken worden bediend met een mooi glas wijn en  verrassende lokale gerechtjes. Nu de anderhalve meter maatregel eraf is, worden er ook weer familiefeestjes en bedrijfsdiners geboekt.

Mijn 10 jaren waren fantastisch. Ik geniet elke avond van mijn inspirerende gasten, ieder met zijn eigen persoonlijkheid en verhaal. Ik heb dit voorjaar nog een paar van deze verhalen mogen bundelen in een klein boekje: Dagboek van een Restaurateur.

Maar nu is het dus tijd om plaats te maken voor mijn opvolger.

Dit bedrijf wordt niet verkocht aan iemand met te veel geld om er een zoveelste fastfoodformule in zetten. Ik gun dit mooie restaurant aan iemand die er net zoveel plezier aan zal gaan beleven als ikzelf.

Ik zoek daarom de perfecte opvolger. Iemand die het restaurant goed kan leiden en onze gasten hun heerlijke avond uit kan bezorgen. Iemand die op termijn mede-eigenaar kan worden, want onze gasten willen worden bediend door de eigenaar zelf, dat is een belangrijk onderdeel van de succesformule.

Ik zoek iemand aan wie ik deze succesformule kan overdragen, die deze formule verder verbetert en actueel houdt. Iemand die investeert in zichzelf, in meer kennis, meer vaardigheden, in het pure vakmanschap van restaurateur.

Mocht je nu denken: “die perfecte opvolger dat ben ik, want ik ben er nu klaar voor, ik ben die perfecte gastheer of gastvrouw en ik wil mijn eigen restaurant, waar ik zo in kan stappen en waar ik zelf mijn eigen baas ben. Ik wil nooit meer toestemming hoeven vragen voor elk wissewasje. Ik wil mijn goede ideeën direct zelf in de praktijk kunnen brengen in mijn eigen zaak.”

Ben jij zo iemand? Neem dan contact met me op. Dan spreken we af en vertel ik je alles over dit mooie vak. Ook de dingen die lastig zijn en hoe je dat aan kunt pakken. Over dat lieve Vlaamse stel dat elk jaar hun huwelijksdag bij ons komt vieren. Over die charmante buurman die regelmatig zijn nieuwe date aan me komt voorstellen.

Maar ook over die kleine wijnboer die elk jaar weer geweldige wijnen maakt, en over waar je die allerbeste kwaliteit Texels lam vandaan haalt.

Mijn opvolger springt dan ook niet zo maar in het diepe. Ik leer je de fijne kneepjes van het vak. Je kunt altijd op me terugvallen, ik coach je zolang het nodig is.

Er is zelfs een woning voor je beschikbaar. Je woont dan boven het restaurant, aan, misschien wel, een van de mooiste grachtjes van Amsterdam.

En als je er zelf helemaal klaar voor bent, wordt je mede-eigenaar. Ook daar help ik je bij, met een goede financiële regeling. Tot 50 procent, de andere helft is voor mijn souschef die chef-kok en ook mede-eigenaar wordt.

Voor mij persoonlijk is dit een hele spannende fase: ik mag mijn opvolger kiezen. Ik wil dit daarom ook heel goed en zorgvuldig doen. Voor een echte vakman is dit natuurlijk een unieke kans om mede-eigenaar te worden van, misschien wel, het mooiste restaurant van Amsterdam.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Overig nieuws