Column Sico de Moel: Dineren met Zoom

Auteur: Sico de Moel
Columns 14 april 2020
Column Sico de Moel: Dineren met Zoom

Rob en Joshua hebben zojuist hun menu's opgehaald. Joshua draagt een mondkapje en houdt veilige afstand. Rob is wat makkelijker.

Ze gaan straks samen dineren. Dat doen ze nu, sinds de lockdown, elke donderdag. Misschien deden de heren dat hiervoor ook al, maar nu ieder in hun eigen huis.

Samen dineren via Zoom; laptop open, ovens aan, glaasje wijn erbij en eens kijken wat er vanavond voor lekkers op het menu staat. Vorige week hebben ze drie uur lang samen gedineerd, op afstand.

Het lijkt een trend: dineren via Zoom.

Mijn overbuurvrouw is wat ouder en woont alleen. Ze bestelt nu elke week 2 menu's; voor haar en voor haar vriendin, die bezorg ik een paar straten verderop.

Als ik het menu kom brengen vertelt ze me hoe ze vorige week zo hebben genoten van hun diner samen. En hoe ze zich er vanavond weer op verheugt om via de laptop samen van hun diner te kunnen genieten. Een hoogtepuntje in de week.

Deze week gaan we wilde ganzenbouten konfijten. Prachtig superzacht vlees dat zo van het bot valt. Heerlijk met pittige gekonfijte sinaasappelschilletjes.

Overig nieuws