De Chinese community biedt meer dan alleen Foe Yong Hai

Auteur: Redactie
Food Internationaal 11 februari 2021
De Chinese community biedt meer dan alleen Foe Yong Hai

In een tijd waarin diversiteit en inclusiviteit relevanter zijn dan ooit, laat ook de Chinese horeca meer van zijn karakter en cultuur zien. Sichuan Amsterdam bundelt tijdens het Chinees nieuw jaar haar krachten met lokale creatieven en ondernemers.

De nieuwe generatie van Nederlandse Chinezen hebben namelijk een hele andere kijk op horeca dan de generaties voor hen. Door de combinatie van oosterse en westerse invloeden bieden zij ‘the best of both worlds’. De nieuwe generatie wil af van het negatieve stigma rondom Chinees eten en wil iedereen laten zien hoe rijk de Chinese cultuur eigenlijk is.
 
Jennifer Tenjing is een van de eigenaren van het befaamde Sichuan Amsterdam: een authentiek Chinees restaurant dat voornamelijk familiegerechten serveert uit de Sichuankeuken, welke bekend staat om haar pittige gerechten met rijke kruiden. Toen haar ouders besloten zich iets meer terug te trekken uit het restaurantleven en het stokje wilden doorgeven, werd het tijd voor Tenjing om het roer in handen te nemen. Maar niet zonder enkele frustratie. Hoewel in bijna heel Azië de gerechten van Sichuan razend populair zijn, kennen wij in Nederland voornamelijk de gerechten van de plaatselijke afhaalchinees – welke zijn afgeleid van de Cantonese keuken afkomstig uit Hong Kong en Guangdong. 
 
Samen met andere Chinese ondernemers en met hulp van AZZURO en FOUR Amsterdam introduceert Sichuan een eigentijdse Chinees nieuwjaar campagne. Zo kan de consument kennismaken met de visie en missie van de nieuwe generatie Chinese ondernemers. Met veel doorzettingsvermogen, passie en een uitgebreid verzameld archief van familierecepten proberen deze Aziatische jongeren het narratief van het huidige Chinese horeca-imago te veranderen. 
 
Later dit jaar slaat Sichuan Amsterdam haar handen ineen met Sociëteit SEXYLAND en Order Collective om de traditioneel Chinese keuken naar een hoger niveau te tillen met een nieuw horeca-initiatief.

Over Sichuan

Het restaurant is opgericht door dhr. Wang in 1991 en is al meer dan 20 jaar een begrip in het centrum van Amsterdam. Door het introduceren van de Sichuankeuken, werd zijn grootste doel, het delen van zijn cultuur met de wereld. Ook wilde hij een plek realiseren waar verschillende culturen samen konden komen om eetcultuur te vieren. Inmiddels beschikt Sichuan Amsterdam over drie prachtige filialen in het centrum van Amsterdam.
 

Overig nieuws