De Leest krijgt derde Michelinster

25 november 2013
De Leest krijgt derde Michelinster

Restaurant De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman heeft in de nieuwe Michelingids van 2014 drie sterren gekregen. Tijdens de bekendmaking van de gids in Maastricht was de emotie en
ontlading door de hele zaal te voelen. Op het podium wist een emotionele Jacob Jan logischerwijs even niets uit te brengen. Wat rust en een paar slokken water brachten hem weer bij, voordat de festiviteiten los konden barsten.

*Jongensdroom*
In een reactie tegenover De RestaurantKrant vertelt Boerma: "Dit is niet te geloven, het moet nog even indalen. Mijn hart is geëxplodeerd. Het is een jongensdroom die uitkomt. Eerlijk waar. Vroeger toen ik als kleine jongen achterin de auto van mijn ouders de Franse Michelingids zag, keek ik al naar die drie macarons. En nu heb ik ze zelf!"


~Zo voelt het dus om je derde ster te krijgen~

*Goed voor gastronomie*
Boerma vervolgt: "Ik ben ontzettend blij voor De Leest met de derde ster. Ik ben ook blij voor de Nederlandse gastronomie. Dat we nu nog steeds twee driesterrenrestaurants hebben, is een teken dat we met de top steeds weer stappen vooruit blijven maken."

*Kosmopolitische invloeden en inventiviteit*
Michael Ellis, internationaal directeur van de gidsendivisie bij Michelin zegt over De Leest: "Elk gerecht draagt de signatuur van Jacob Jan Boerma: geschoeid op de leest van vakmanschap. Kosmopolitische invloeden en inventiviteit zorgen voor een elegant contrast tussen zoet, zuur en smaak."

*Track record*
De Librije houdt zijn drie sterren. Jonnie en Thérèse Boer waren bij de bekendmaking in het Theater aan het Vrijthof aanwezig. Zij werden met luid applaus op het podium ontvangen en gehuldigd met bloemen voor hun track record.

Oud Sluis is, vanwege de aangekondigde sluiting, niet meer opgenomen in de gids.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws