De Loohoeve verkocht; eigenaren openen nieuw restaurant in Groningen

Auteur: Redactie
Michelin 8 november 2021
De Loohoeve verkocht; eigenaren openen nieuw restaurant in Groningen

Eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer van sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo openen in het eerste kwartaal van 2022 hun nieuwe restaurant in de stad Groningen. Het restaurant, waarvan de naam later bekend gemaakt wordt, is gevestigd in de monumentale bijna 100 jaar oude Theresiakapel. De Loohoeve is verkocht en zal in de huidige vorm tot en met 22 januari 2022 geopend zijn.

Het echtpaar Brouwer maakte eerder al bekend dat het restaurant en hotel De Loohoeve wilde verkopen omdat de omvang van het bedrijf begon te klemmen. Zij willen zich concentreren op alleen het runnen van een restaurant en hier verder in groeien. Met de verkoop van De Loohoeve en de sluiting na 22 januari 2022 kunnen zij zich volledig richten op hun nieuwe restaurant in Groningen.

Onderscheidend en onorthodox

Het afgelopen jaar is volop verbouwd in en rond de Theresiakapel, een monument uit 1927 in de wijk Hoogkerk in de gemeente Groningen. Jeroen Brouwer: “De kapel moest volledig op de schop om er een restaurant te realiseren, inclusief alle benodigde installaties. We gaan er een onderscheidend en onorthodox restaurant op hoog niveau neerzetten, waarbij onze ambities verder reiken dan in De Loohoeve. Door de kleinere schaal en met een zeer gedreven team kunnen we ons nog meer focussen op de service, de gast en de beleving voor de gast. Ook keukentechnisch is er meer ruimte voor het verhogen van de kwaliteit en kunnen we nog meer aandacht geven aan het product. De Palux-keuken wordt onder meer voorzien van Dekton, een prachtig natuurlijk materiaal dat lijkt op natuursteen en dat wordt geleverd door Cosentino uit Amsterdam.

In de inrichting van de restaurantzaal gaan we op een heel bijzondere manier spelen met licht en donker. Het interieur is ontworpen door Manon de Groot voor ontwerpbureau Dofine uit Winschoten.”

Chef’s table midden in de keuken

Het nieuwe restaurant krijgt 40 couverts en heeft een chef’s table die letterlijk midden in de keuken is geplaatst. Marleen Brouwer: “Keukenchef wordt Janick Niemeijer, die sterrenrestaurants als Oud Sluis, ’t Nonnetje en The Jane in België op zijn cv heeft staan. Aan de voorkant staan we sterk met onze huidige sommelier Nick Nijkamp en huidige maître Helena Cyris, die heeft gewerkt bij driesterrenrestaurants De Librije en Scharzwaldstube in Duitsland. Voor ons team zoeken we overigens nog mensen, waaronder koks, afwassers en collega’s voor de bediening. Alle vacatures zijn te vinden op de website van De Loohoeve.

De opening is gepland in het eerste kwartaal van 2022. Zodra er een definitieve openingsdatum is zullen we die communiceren, evenals de naam van het restaurant. Tot en met 22 januari blijven we als vanouds onze gasten verwennen in De Loohoeve.”

Foto's: Alieke Eising

Overig nieuws