De Rooi Pannen en BUas spelen in op vraag naar praktisch opgeleide studenten met unieke mhbo-trajecten

Auteur: redactie
Onderwijs 3 april 2024
De Rooi Pannen en BUas spelen in op vraag naar praktisch opgeleide studenten met unieke mhbo-trajecten

Werkgevers staan te springen om mbo’ers vanwege hun praktische vaardigheden en directe inzetbaarheid. De behoefte aan deze goed opgeleide professionals blijft toenemen. Steeds meer leerlingen op de havo overwegen daarom een route naar of via het mbo als interessant toekomstperspectief. De laatste tijd zetten De Rooi Pannen en Breda University of Applied Sciences (BUas) extra in om die doelgroep die mogelijkheid te bieden. Zij doen dat met unieke mhbo-trajecten waarbij de student ook een hbo-diploma heeft aan het einde van de rit.

De samenwerking tussen De Rooi Pannen en BUas op dit gebied bestaat al langer, maar het aantal trajecten en opleidingsplaatsen is sterk gegroeid. Beide instellingen zien de vraag naar mhbo-trajecten namelijk stijgen. Voor havo- en vwo-leerlingen die de stap te groot vinden naar het hbo, is dit een mooie tussenstap. Zij zien het vaak als springplank.

Het nieuwe traject Tourism | Leisure | Creative Business is tevens een antwoord op de problemen die jongeren ervaren bij het vaak vroeg moeten kiezen of de twijfel over een vervolgstudie.

Over de mhbo-trajecten

Het mhbo-traject biedt een unieke kans voor studenten met een havo- (of vwo-)diploma om in twee jaar een mbo-niveau 4-diploma te halen bij De Rooi Pannen en vervolgens door te stromen naar een opleiding van BUas, waar ze in drie jaar hun hbo-bachelor kunnen halen.

Zo hebben ze niet alleen hbo werk- en denkniveau, maar vullen zij dit ook aan met flink wat praktijkervaring en zelfstandigheid (vanuit het mbo-deel).

Type mbho-trajecten

De twee scholen bieden havoleerlingen de volgende twee mhbo-trajecten aan:

-          Tourism | Leisure | Creative Business
De Rooi Pannen Toerisme, Leisure & Marketing in Tilburg en Breda bieden dit traject aan in samenwerking met BUas. Studenten starten met een basisjaar op de mbo-opleiding Leidinggevende toerisme & marketing. Na dat jaar kiezen ze in welke bachelor ze uiteindelijk willen doorstromen naar BUas: Tourism Management, Leisure & Events of Creative Business

-          Hotelmanagement
Alle horecascholen van De Rooi Pannen (Tilburg, Eindhoven en Breda) bieden in samenwerking met BUas dit traject aan. De mbo-opleiding Horecaondernemer/-manager wordt opgevolgd door de hbo-opleiding Hotel Management.

Overig nieuws