De Swarte Ruijter* nu een van de zeven restaurants met twee SVH Meesters

Auteur: Redactie
Michelin 21 juli 2023
De Swarte Ruijter* nu een van de zeven restaurants met twee SVH Meesters

Donderdag 20 juli is Esther de Mönnink, gastvrouw en mede-eigenaar van restaurant De Swarte Ruijter* in Holten, geslaagd voor haar Meesterproef SVH Meestergastvrouw. Esther heeft hiermee een van haar grootste ambities waargemaakt: SVH Meestergastvrouw worden. Na haar inauguratie, die later dit jaar plaatsvindt, is Esther de 47ste SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer/-vrouw mag dragen.

Restaurant De Swarte Ruijter wordt hiermee een van de zeven restaurants waar twee SVH Meesters werkzaam zijn: chefkok Erik de Mönnink behaalde in 2012 de titel SVH Meesterkok. 

Meesterproef 

SVH Meestergastheren Leon IJpelaar, Xavier Giesen en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Esther de Mönnink af. 

De commissie kijkt terug op een geslaagde Meesterproef van een zeer vakbekwame Meester die de commissie volledig heeft overtuigd van haar kennis en kunde. "Esther is in al haar bescheidenheid nadrukkelijk aanwezig. Ze geeft haar team alle ruimte en verantwoordelijkheid. Het is mooi om te zien hoe elk teamlid precies weet wat wanneer te doen van ontvangst tot afscheid: alles is perfect verzorgd. Daarbij maakt Esther hele sterke en smaakvolle wijn-spijscombinaties. Maar ook de opdracht om een combinatie te maken met een andere drank dan wijn, is meesterlijk uitgevoerd. De perenport van de lokale cidermaker vormde het uitgangspunt voor het gerecht dat Erik speciaal voor de Meesterproef ontwikkelde: peer met Gorgonzola. Een prachtige combinatie", aldus de commissie. 

Ultieme bekroning

Met het behalen van haar Meestertitel komt voor Esther na een intensieve voorbereiding een lang gekoesterde droom uit. "Ik heb alles opzij gezet om me volledig te kunnen ontwikkelen als gastvrouw, maar ook als sommelier. Al jarenlang hebben Erik en ik samen de veeleisende, maar mooie taak om ons bedrijf De Swarte Ruijter te ontwikkelen en te runnen, in combinatie met ons gezin met twee dochters. De laatste paar jaar ben ik mezelf gaan specialiseren in wijn, wijn-spijs en gedistilleerd. Ik wil me daarnaast graag inzetten voor de toekomst van de horeca. De jeugd heeft de toekomst, dus het zou heel mooi zijn als we de jeugd kunnen enthousiasmeren voor ons prachtige vak", aldus de kersverse SVH Meestergastvouw.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws