Deze restaurants maken hun intrede in de Michelingids 2023

Auteur: Redactie
Michelin 30 maart 2023
Deze restaurants maken hun intrede in de Michelingids 2023

Op 24 april is het zo ver: de jaarlijkse Sterrenceremonie van Michelin Nederland in Amsterdam. Inspecteurs van Michelin maken maandelijks enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse Michelingids 2023. De restaurants krijgen direct een persoonlijke pagina op de website en de app. Ook zijn de nieuwste restaurants te herkennen aan het ‘Nieuw’ symbool.

Of de restaurants een Bib Gourmand, groene ster of zelfs een Michelinster mogen ontvangen wordt tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie onthuld. In juni 2022 was de eerste intrede voor de nieuwe gids van 2023. Een van de intredes in juni was Les Salons in Valkenburg. “De speelse garnituren en frisse nuances brengen het bord helemaal tot leven”, aldus Michelin over Les Salons. Eén van de meest recente intredes is Foer, Amsterdam: “Steven Broere (Chef de cuisine bij Foer, red.) slaagt erin groenten te versterken met inventieve associaties en technieken.”

Deze restaurants maken hun intrede in Michelingids 2023:

SAAM restaurant (Amstelveen)
Bistro de la Mer (Amsterdam)
Foer (Amsterdam)
Green (Amsterdam)
Sinck (Amsterdam)
Wils Bakery Café (Amsterdam)
Restaurant 1397 (Bergen op Zoom)
Lagrange (Buren)
IJssel Restaurant (Deventer)
Lizz (Gouda)
De Haan (Groningen)
Nassau (Groningen)
Mano (Haarlem)
Basiliek (Harderwijk)
Savage (Harderwijk)
De Voorburcht (Hattem)
HAVN (Hoorn)
Barres (Middelburg)
Bistro Regent (Nijmegen)
Rura by Naomi & Joey (Roermond)
Rotonde (Rotterdam)
YAMA (Rotterdam)
YANO (Rotterdam)
Hemel & Aarde (Utrecht)
Maeve (Utrecht)
Ambrozijn (Valkenburg)
Les Salons (Valkenburg)
Poortman (Veeningen)
Hendrick van Maurick (Vught)
Bistro Refter (Winsum)
Cristó (Zierikzee)
Gris Sec Restaurant & Winebar (Zierikzee)
Broederenklooster (Zutphen)
Bar Senang (Zwolle)

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

 

 

Overig nieuws