Dit is de winnaar van het eerste Open NK koken

Auteur: Redactie
Awards 12 januari 2024
Dit is de winnaar van het eerste Open NK koken Top 3 Open NK Koken met jury

Op 11 januari vond de eerste editie van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde, het Open NK koken plaats. Deze nieuwe wedstrijd geeft iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan een kookwedstrijd. Ruben van Zanten van ’t Havenmantsje uit Harlingen mag zich de eerste winnaar van het Open NK noemen.

De deelnemers moesten een driegangenmenu bereiden met ingrediënten uit de blackbox, uit de groenten en fruit kraam van Hanos Nederland en schaal- en schelpdieren van Jan van As. Onder het toeziend oog van de jury, die bestond uit Marcel de Leeuw (SVH Meesterkok), Waldrik Kremer (Internationaal Jurylid Worldchefs) en Bert van Manen (Teamchef Nederlands Culinair Team) gingen de deelnemers aan de slag.

De jury had lovende woorden over voor de teams: “De kandidaten hebben heel goed gewerkt, we hebben mooie en smaakvolle gerechten langs zien komen. Ze hadden zich goed voorbereid en dit is een wedstrijd met veel potentie”, aldus Waldrik Kremer en Bert van Manen. SVH Meesterkok Marcel de Leeuw was ook enthousiast over deze wedstrijd. “Het is superleuk dat iedereen mee kan doen waardoor er een gemêleerd deelnemersveld was. Over winnaar Ruben van Zanten waren de juryleden het volledig eens met elkaar. "Ruben heeft fantastisch gekookt, alles was super op smaak en heel verfijnd. Het dessert was geniaal!"

De deelnemers waren:

Tromp Culinair

Mitchell

Tromp

Landgoed het Roode Koper

Nina

Graver

Chef Róbert

Robert

van de Kolk

Spanjaard Culinair

Gerard

Spanjaard

Bistro Middelburg  

Alex

Minderhoud

t Havenmantsje

Ruben

van Zanten

 

Fotograaf: Charlotte Mauritz / Annoncé Management

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws