Edwin Raben komt eenmalig terug bij Restaurant Wolfslaar

Auteur: Redactie
Events 28 augustus 2024
Edwin Raben komt eenmalig terug bij Restaurant Wolfslaar

Op donderdag 10 oktober en dinsdag 12 november komt Edwin Raben, de vroegere sommelier en mede-eigenaar van Restaurant Wolfslaar eenmalig terug naar zijn vroegere werkplek om twee onvergetelijke avonden als gastsommelier te verzorgen. Zijn unieke aanwezigheid gecombineerd met de fantastische kookkunsten van chef-kok Maarten Camps en de gastvrijheid van het serviceteam creëren een culinaire belevenis.

Edwin was van 1996 tot 2007 de beste sommelier van Nederland. In 1997 werd hij derde op de Internationale verkiezing in Parijs. Hij heeft drie maal de Trophée Ruinart, van het bekende Champagnehuis Ruinart, gewonnen. Hierdoor voerde hij ruim tien jaar de lijst van Nederlandse sommeliers aan. Van 2000 tot 2008 was Edwin mede-eigenaar van ons eigen Restaurant Wolfslaar. Hierna startte hij in 2009 als eerste online sommelier van ons land met zijn bedrijf Edwines. In 2018 richtte hij de Edwines School op en deelt daarmee zijn kennis aan anderen door het geven van wijncursussen namens het internationale vermaarde WSET in Londen. Edwin is een vraagbaak voor wie op zoek is naar de juiste wijn bij een bepaald gerecht of een ander wijnadvies. Hij geeft proeverijen, doceert in wijn en gastronomie, realiseert smaaktesten in het buitenland (en neemt deze ook af), adviseert horecaondernemingen, geeft trainingen aan horecapersoneel en verricht journalistiek werk voor wijn- en gastronomische bladen.

Op donderdag 10 oktober en dinsdag 12 november zal Edwin Raben als gastsommelier het team van Restaurant Wolfslaar komen versterken. Zijn unieke aanwezigheid gecombineerd met de fantastische kookkunsten van chef-kok Maarten Camps en zijn keukenbrigade én de gastvrijheid van het serviceteam onder leiding van maître Eline van Soelen en de eigen sommelier Rick van den Broek, creëren een culinaire belevenis die men niet wil missen. De prijs voor deze avond bedraagt tweehonderd euro per persoon inclusief aperitief, 5-gangen menu, wijnen, water en koffie met friandises. 

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

 

Overig nieuws