Edwin Vinke geïnaugureerd

31 maart 2009
Edwin Vinke geïnaugureerd

Maandag is Edwin Vinke, chefkok van restaurant De Kromme Watergang te Hoofdplaat in Zeeland, geïnaugureerd als SVH Meesterkok. De huldiging vond plaats in restaurant De Kromme Watergang waar Jannis Brevet het diploma en bijbehorende versierselen uitreikte. Edwin Vinke legde de meesterproef november vorig jaar succesvol af en werd daarmee de 122e SVH Meesterkok van ons land.

Bob Schut, directeur SVH, roemde namens de commissie meesterproef SVH Meesterkok het meesterlijke niveau van Edwin Vinke. “Edwin heeft het hoogste niveau bereikt in zijn vak en datgene waargemaakt wat hij zichzelf eens heeft beloofd: de titel SVH Meesterkok. Restaurant de Kromme Watergang, het restaurant van Zeeuws Vlaanderen met een ster, is al lange tijd een topbedrijf en bij een topbedrijf hoort ook een SVH Meesterkok”, aldus Schut.

Drie dagdelen achtereen werd Edwin Vinke als kandidaat op zijn vingers gekeken door de Plaatselijke Commissie Meesterproef, bestaande uit SVH Meesterkoks Marc van Gulick en Otto Nijenhuis, secretaris Jasper van Almenkerk en zijn opvolger secretaris Hans Huiskes. De Commissie was zeer onder de indruk van de kwaliteiten van Edwin Vinke en de dag werd afgesloten met een meesterlijk diner. Opvallend waren de producten op de kaart, afkomstig van de plaatselijke leveranciers. Ook de originele keuze van met name de wijnen die de gerechten begeleidden viel de commissie op.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/edwin-vinke-geinaugureerd-als-svh-meesterkok/

Overig nieuws