Eén loket voor strandexploitanten

22 juni 2009
Eén loket voor strandexploitanten

De drie organisaties Strand Nederland.nl, de Nederlandse Vereniging van Strand-exploitanten Noordzeestrand (NVSN) en Koninklijke Horeca Nederland richten gezamenlijk één communicatieplatform op om strandondernemers nog beter te kunnen ondersteunen. Met deze 1-loketfunctie komen alle 'strandzaken' bij elkaar waardoor het voor strandexploitanten inzichtelijker wordt waar zij terecht kunnen voor hun kennis en informatie. Dit nieuwe 'ministerie' voor strandzaken wordt voorlopig opgezet voor de duur van 2 jaar.

In de afgelopen maanden is er bij de paviljoenhouders een onderzoek gedaan naar een landelijk communicatieplatform voor strandexploitanten. Op 11 juni zijn de uitkomsten van dit rapport besproken met Strand Nederland.nl, de Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzeestrand (NVSN), Koninklijke Horeca Nederland en enkele enthousiaste strandondernemers en lokale bestuurders waarbij is besloten tot oprichting van dit loket voor strandzaken.

Het nieuwe 1-loket voor strandzaken gaat zich met name bezighouden met de communicatie van zaken die belangrijk zijn voor strandexploitanten. Op het gebied van landelijke belangenbehartiging is dit vooral de communicatie van bestemmingsplannen, pachtcontracten en bouwvoorschriften. Daarnaast kunnen de ondernemers bij dit loket terecht voor regelgeving, tips en adviezen, mediazaken en promoties. Overigens blijft de plaatselijke belangenbehartiging in handen van de lokale strandverenigingen.

Het nieuwe loket wordt geïntroduceerd tijdens een grote strandbeurs in Hoek van Holland eind november. In augustus wordt een magazine verspreid met allerlei relevante informatie over strandzaken. Via de website van Strand Nederland.nl is het rapport en andere actualiteiten te bekijken.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/een-loket-voor-strandexploitanten/

Overig nieuws