Eerste Fairtrade Bruiloft

6 mei 2010
Eerste Fairtrade Bruiloft

Onlangs werd in Restaurant Fifteen in Amsterdam de eerste Fairtrade Bruiloft gehouden. Het koppel Wanda Freeke (35) en Caleche Brandsen (37) uit Breda waren de gelukkige winnaars van deze door Max Havelaar gesponsorde bruiloft. Alles aan de bruiloft was Fairtrade. Zo was de bruidskleding van Fairtrade katoen gemaakt.

*Bewust gekozen*
Uit honderd aanstaande bruidsparen werden Wanda en Caleche verkozen tot hét Fairtrade Bruidspaar van Nederland. En dat ze gelukkig zijn is zeker. Alles tijdens de bruiloft en het feest was bewust Fairtrade. Van de hotelkamer in het Dorint Hotel tot de bubbels en het boeket, het kon en was allemaal Fairtrade.

*Stichting Max Havelaar*
Door te kiezen voor Fairtrade producten en Max Havelaar dragen mensen bij aan een beter leven van kleine boeren in ontwikkelingslanden. Zij krijgen namelijk een eerlijke prijs voor hun producten wat hen weer in staat stelt de toekomst in eigen hand te nemen en te investeren in hun gezinnen en omgeving. Stichting Max Havelaar daagt iedereen uit om de verbintenis aan te gaan met Fairtrade. En waar men voorheen alleen tijdens de dagelijkse boodschappen kon kiezen voor Fairtrade producten, kan dat nu ook tijdens een huwelijksfeest

~Nienke van Haasteren~

Overig nieuws