Eerste kreeft voor Sergio Herman

26 maart 2009
Eerste kreeft voor Sergio Herman

Topkok Sergio Herman heeft donderdag in Zierikzee de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen aangeboden gekregen. Herman, eigenaar van het driesterrenrestaurant Oud Sluis, kreeg de kreeft uit handen van Karla Peijs, de Zeeuwse Commissaris van de Koningin. De kreeften werden donderdagochtend rond het middaguur door ambassadeurs binnengehaald vanaf de Zierikzeese vissersboot ZZ 14. De zeedieren werden boven water gehaald door de Spaanse ambassadeur Juan Prat y Coll, de Belgische ambassadeur Luc Carbones en K.J. Schmidt, handelsambassadeur uit Oostenrijk.

Nadat Peijs de kreeft had overhandigd aan Herman, droeg deze de kreeft vervolgens weer over aan chef-kok Xavier Aelterman van Auberge de Campveerse Toren uit Veere. Die bereidde de allereerste kreeft van het seizoen vervolgens in de kombuis. De start van het kreeftenseizoen start elk jaar op de laatste donderdag van maart. Het verkoopseizoen, dat loopt tot en met 15 juli, start op 1 april.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/eerste-kreeft-voor-sergio-herman/

Overig nieuws