ELA Restobar biedt Jordanese gezelligheid in Mediterrane sferen

Auteur: redactie
13 december 2023
ELA Restobar biedt Jordanese gezelligheid in Mediterrane sferen

ELA Restobar nodigt gasten uit om de warmte van de Jordanese gastvrijheid te ervaren, geïnspireerd door Mediterrane cuisine in een mid-century modern interieur. ELA Restobar onthult haar 'all-day' food concept op 19 december aan de Elandsgracht en overstijgt de hedendaagse trends van hippe restaurants door de nadruk weer te leggen op een gevoel van community. Een nieuw etablissement dat moeiteloos modern combineert met het tijdloze comfort van een thuis weg van huis.

De Jordaan is bij uitstek de buurt waar ELA, dat refereert aan de Elandsgracht, op zijn plek is. Gelegen op de hoek van de Elandsgracht en de Eerste Looiersdwarsstraat is het een warme Mediterraans ingestoken restobar die ook refereert naar de typisch Jordanese gezelligheid en waar iedereen van ’s morgens tot ’s avonds terecht kan. ’s Morgens en in de middag is het dé plek voor een goede kop Spaanse koffie, een lunch of bijvoorbeeld een (zakelijke) meeting. Later in de middag is het de plek voor een lekker Italiaans biertje of verfrissende cocktail, met vrienden of terwijl je nog even wat werk wegwerkt, en voor wie wil, een hapje.

“Restobars zijn al enige tijd in opkomst in de stad, maar wat de stad al jaren mist is een plek die voor een buurt weer voelt als thuiskomen. Een plek waar mensen samenkomen om niet alleen heerlijke drankjes, lunch- en diner gerechten te delen, maar ook ideeën, gedachten en emoties. Met vrienden, kennissen en wildvreemden”, aldus de initiatiefnemers van ELA Restobar. “De Jordaan leent zich uitstekend voor dit concept. Geïnspireerd op de Mediterrane tafel, is dit nog uniek op deze locatie. Een plek waar de locals en bezoekers ‘van buiten’ zich altijd thuis voelen. Hier is iedereen een graag geziene gast.”

Maak kennis met dit nieuwe etablissement aan de Elandsgracht. Het zorgvuldig samengestelde menu van chef Teun Dikkers weerspiegelt zijn passie voor de klassieke mediterrane keuken. Hij geeft er een eigentijdse twist aan, met de nadruk op pure ingrediënten en duurzaamheid. Door zijn jarenlange ervaring in gerenommeerde Amsterdamse restaurants zoals Bridges en Morgan & Mees weet Dikkers hoe belangrijk het is om met veranderende trends mee te bewegen zonder de eigen kernwaarden uit het oog te verliezen. Binnen ELA ligt de focus op het creëren van een laagdrempelige, tijdloze sfeer. Dit door eerlijke gerechten te serveren die voelen als warm thuiskomen, dan wel als ergens aan de zee zitten onder de Mediterrane zon, met een verfrissend drankje in de hand.

Fotografie: By Imme

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws