Eten bij halal restaurants met speciaal platform

Auteur: Jorien Slager
Food 9 november 2016
Eten bij halal restaurants met speciaal platform

Een gat in de markt, dat is wat Lenn en zijn compagnon Ali dachten toen zij op het idee kwamen voor Hararu.nl. “Toen wij op dit idee kwamen wisten we gewoon dat we hier een hele grote groep mensen heel blij mee konden maken”, vertelt Lenn.

“De tweede en derde generatie Turken en Marokkanen gaan steeds vaker uit eten doordat de koopkracht en welvaart groeit voor deze groep. Daarmee is ook de vraag en het aanbod van halal restaurants enorm toegenomen in de afgelopen jaren.” Ali spreekt dan ook uit ervaring: “In je eigen stad ken je de goede plekken vaak wel, maar ga je er een dagje of weekend op uit dan is het vaak een tijdrovende kwestie om het juiste restaurant te vinden.”

Hararu.nl is opgericht door vier jonge Brabantse ondernemers die ervan overtuigd zijn dat de markt voor halal restaurants alleen maar zal blijven groeien. De visie achter deze onderneming is dan ook om enerzijds halal restaurants onder de aandacht te brengen en anderzijds helpt Hararu Nederlandse moslims de juiste restaurantkeuze te maken.

“Alle restaurants op Hararu.nl presenteren wij op een zo duidelijk mogelijke manier, bijvoorbeeld door deze in te delen op type keuken. Wij helpen de restauranteigenaren waar we kunnen. Alle vragen worden persoonlijk beantwoord en we passen wanneer gewenst hun profiel aan”, aldus Lenn.

De gebruikers van het platform worden aangespoord om een review achter te laten om andere bezoekers van het platform te informeren. “Door deze manier van kennis delen zorgen wij ervoor dat iedereen, overal en op ieder moment de mogelijkheid heeft om een geschikt halal restaurant te vinden”, zegt Lenn tot slot.

Hararu.nl is begin oktober live gegaan en biedt nu al de keuze uit ruim 140 halal restaurants in ruim 20 steden door heel Nederland.

Overig nieuws