Exploitant Magnicity onthult Celest: van Rotterdam naar de maan

Auteur: Redactie
Opening 14 juni 2024
Exploitant Magnicity onthult Celest: van Rotterdam naar de maan

Het nieuwe premium restaurant en cocktailbar van exploitant Magnicity gaan een unieke ervaring bieden in Rotterdam. Celest, geïnspireerd op het verhaal The Unparalleled Adventure of One Hans Pfaall (1835) van de wereldberoemde Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe, wordt veel meer dan een culinaire ervaring of genieten van een adembenemend uitzicht over Rotterdam. Celest neemt bezoekers vanaf eind 2024 via storytelling en een spectaculair design mee van Rotterdam naar de maan.

Het concept vindt zijn oorsprong in het verhaal van Hans Pfaall, een Rotterdammer die in een zelfgemaakte luchtballon in negentien dagen van Rotterdam naar de maan reist. Vanuit zijn ballon, ver weg van aardse beslommeringen en plichten, ziet Pfaall de aarde, oceanen, maan, sterren en planeten; allemaal elementen die terug zullen komen in Celest.


Fotograaf: Ellen van den Doel

‘Celest’ betekent hemels. Het hemelse idee is diep verankerd in onze taal en cultuur en roept beelden op van grootsheid, schoonheid en mysterie. Het prikkelt onze verbeelding en geeft ons het gevoel iets buitengewoons te beleven. Het Celest-logo combineert de 19e-eeuwse stijl met moderne elementen. De luchtballon, als het belangrijkste element op het logo, heeft een eenvoudige vorm die doet denken aan 19e-eeuwse gravures, terwijl de naam in een heldere, hedendaagse typografie is geschreven.

Ongeëvenaard op grote hoogte

Exploitant Magnicity, wereldleider in stedelijk toerisme op grote hoogte, onthult nog niet het hele ontwerp van de ervaring of het menu, maar licht wel een tip van de sluier op. Tegen het einde van 2024 worden bezoekers van Celest ondergedompeld in een buitengewone en ongeëvenaarde ervaring op 190 meter boven Rotterdam. Hiermee biedt Celest de hoogste culinaire beleving van de Benelux.

Bij Celest kunnen bezoekers straks niet alleen genieten van culinaire hoogstaande gerechten, uitmuntende service en een verbluffend 360-graden uitzicht over Rotterdam. De ervaring in deze casual-chique en levendige plek wordt een meeslepende reis die al begint op de begane grond, zodra bezoekers de lift instappen en, net als Pfaall, de reis naar de maan afleggen.


Fotograaf: Fernando Guerra

Eenmaal op de 57e verdieping aangekomen, op 185 meter hoogte, ontdekken bezoekers een betoverende sfeer in de vorm van een maanlandschap. Een etage hoger, op 190 meter waar het restaurantgedeelte komt, is het lichtspel tussen de zon en de aarde verweven in het ontwerp. Het interieur verandert van het koele noorderlicht geleidelijk naar de warme gloed van een ondergaande zon. Het is de wereld van de fictieve Rotterdammer Hans Pfaall, maar dan in een moderne setting, ontworpen door Doepel Strijkers Architecten.

Over Magnicity

Magnicity is wereldleider in stedelijk toerisme op grote hoogte en als één van de weinige bedrijven ter wereld gespecialiseerd in het beheer van panoramische uitkijktorens. Het exploiteert het Paris Montparnasse Observatory (Montparnasse Toren) in Parijs, de Berliner Fernsehturm (TV Toren) in Berlijn, het 360 Chicago Observation Deck in het voormalige John Hancock Center in Chicago, Illinois, de Euromast en de topverdiepingen van Zalmhaven I in Rotterdam (opening eind 2024), en van de Varso Tower in Warschau (opening 2025). Het Spiral Tower-project maakt deel uit van Magnicity's CSR-strategie voor verantwoord stedelijk toerisme, met respect voor het milieu en lokale gemeenschappen.

Magnicity creëert geweldige en onvergetelijke locaties met een spectaculair en uniek uitzicht over de stad vanaf de bovenste verdiepingen van wolkenkrabbers of historische monumenten. Naast het adembenemende uitzicht biedt Magnicity een reis vol meeslepende ervaringen en geeft lokale & internationale bezoekers onvergetelijke emoties die alleen hoogte kan bieden.

Overig nieuws