Sommelier Fallon Hoog Antink treedt in de voetsporen van Simon Veldman bij Restaurant Vermeer in Amsterdam. Veldman verruilde vorige zomer Vermeer na meer dan dertig jaar.
Fallon werkte afgelopen jaren al voor Restaurant Vermeer als assistent-sommelier. Daarvoor heeft ze ervaring opgedaan bij onder meer De Nederlanden in Vreeland. Hier ontstond haar passie voor wijn en besloot ze een wijnopleiding aan de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse te volgen. Ze groeide door naar sommelier. Na vier jaar vond ze het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan.
Bijzondere voorraad
“Ik ben erg blij met de kans die Vermeer mij heeft geboden. Het is een heel fijn bedrijf om te werken. Ik kreeg een half jaar de tijd om het vak te leren. Bjorn van Aalst, maître bij Restaurant Vermeer, heeft me veel geleerd. Naast de nodige wijnkennis moet je ook veel weten van inkoop, prijsbepaling, personeel en voorraadbeheer. En we hebben nog al een bijzondere hoeveelheid wijnen in de kelder liggen. Dat zie ik ook als één van mijn taken: ik zou wel heel graag meer bekend willen maken dat Vermeer beschikt over een ongelofelijk mooie wijnkelder. Dat lijkt altijd een beetje onderbelicht.”
Mooie verhalen
Ook leerde ze afgelopen halfjaar wat het vak wijnmaken precies inhoudt. Ze kreeg onder meer de mogelijkheid om stage te lopen bij wijngoed Heiss in Oostenrijk. “Dat levert mooie verhalen op aan tafel. En dat is een belangrijk onderdeel van ons vak. Daar was mijn voorganger Simon een meester in. Ik denk dat mijn smaak wat moderner is, en erg goed past bij de Vegetable Forward-keuken van Chris Naylor, onze chef.”
Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.