Ferran Adrià: we willen niet definitief sluiten

16 februari 2010
Ferran Adrià: we willen niet definitief sluiten

Er heerst grote verwarring om het al dan niet definitief sluiten van elBulli. Driesterrenchef Ferran Adrià zegt in de Spaanse krant El Pais dat zijn woorden uit het interview in The New York Times verkeerd zijn weergegeven. We gaan elBulli niet definitief sluiten. Het gepubliceerde artikel in The New York Post is een vergissing, het was een zooitje, aldus Adrià in El Pais. Geen definitieve sluiting dus. Wat volgens de Catalaanse chef wel klopte is dat het team van elBulli op zoek gaat naar een nieuw concept voor het restaurant.

*Nieuwe manier van werken*
"Vanaf 2014 worden er gewoon weer maaltijden geserveerd in elBulli, alleen anders dan de manier die men nu is gewend", zo legde Adrià uit in een telefonische toelichting. Onder meer op de manier van serveren, presenteren, en het reserveringssysteem, daar gaat men de komende periode op broeden. Dat de keuken innovatief en vooruitstrevend blijft, een van de speerpunten van elBulli, staat volgens Adrià buiten kijf.

~De RestaurantKrant, Frank Lindner~

:http://www.derestaurantkrant.nl/proefnummer.html

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/ferran-adria-we-willen-elbulli-niet-definitief-sluiten/

Overig nieuws