Festivalfood bezig aan revival

23 juli 2012
Festivalfood bezig aan revival

Stonden festivals tot voor kort niet bekend om het voortreffelijke eten, anno 2012 lijkt er een revolutie gaande te zijn. Afgezien van bands en bier werkt een topkok of sterrenrestaurant succesverhogend.

*Lange rijen*
Zo hadden patron-cuisiniers Rik Jansma van restaurant Basiliek en Erik de Mönnink van de Swarte Ruijter succes met "Le Carburateur":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/eten-op-michelinniveau-tijdens-zwarte-cross/ op de Zwarte Cross. Er stonden lange rijen voor hun tijdelijke toptent in Lichtenvoorde.

*Lowlands, Tomorrowland en Dance Valley*
Er zijn nog meer samenwerkingsverbanden tussen festivals en bekende restaurants. Fifteen Amsterdam zal medio augustus aanwezig zijn op Lowlands en Sergio Herman opent een dependance van Oud Sluis*** op het Belgische festival Tomorrowland. Hier geen rijen met hongerige dansers. Degenen die willen aanschuiven voor een zevengangendiner moesten een ticket winnen via een Facebook-actie. Onno Kokmeijer van Ciel Bleu** kookt begin augustus in een food truck op housefestival Dance Valley in Spaarnwoude. Vanuit de truck komen gerechtjes die gezonder zijn dan festivalgangers zijn gewend.

~Frank Lindner~

Overig nieuws