Foto's: Herman Hell opent restaurant Grace met Marco Prins als chef

Auteur: Redactie
Opening 16 februari 2023
Foto's: Herman Hell opent restaurant Grace met Marco Prins als chef

Het hoekpand op de Coolsingel, tegenover het stadhuis, werd na jarenlange leegstand grondig verbouwd door horecaondernemer Herman Hell. Geïnspireerd door wereldberoemde restaurants uit Parijs, Londen, Barcelona en Madrid, besloot Herman iets te creëren wat er nog niet was in Rotterdam.

Met sterrenchef Marco Prins als aanvoerder van de keukenbrigade, een opvallend interieur én een A-locatie midden in het centrum, is hij daar naar eigen zeggen met zijn nieuwe ‘festive restaurant’ Grace in geslaagd. Op zaterdag 18 februari is de grand opening.  

Meer foto's onderaan

“Met Grace willen we Rotterdam iets moois geven. Een plek waar jezelf zijn wordt toegejuicht en waar we met elkaar het leven vieren”, vertelt Herman over de nieuwe aanwinst. “Of het nu gaat om een Parisian breakfast, een relaxte lunch, Arabic tea, een diner met champagne, cocktails en dansen tot we niet meer kunnen. Alles gebeurt bij Grace met stijl.”

Chef de Cuisine Marco Prins

Marco heeft gewerkt voor toonaangevende restaurants zoals Parkheuvel en Oud Sluis. In New York wist hij een ster te bemachtigen voor zijn werk in restaurant Ukiyo, waar Japans-Koreaanse gerechten de kaart vormen. Nu is het tijd voor Marco om Rotterdam te veroveren met zijn culinaire gerechten. Toch zal de kaart voor Grace een andere insteek kennen dan de geijkte sterrenrestaurants. “Bij Grace serveren we kwalitatieve gerechten van over de hele wereld. En alhoewel de gerechten verfijnd en doordacht zijn, vinden we het belangrijk om er te zijn voor iedereen. Onze kaart is daar dan ook op ingericht. Niet alleen een diner met veel gangen is mogelijk, ook voor een klein feestelijk moment ben je bij Grace aan het juiste adres”, vertelt Marco. 

De wereldse smaak van Grace

De menukaart van Grace neemt de gast mee op een reis langs gerechten van verschillende werelddelen. Denk hierbij aan Colombiaanse empanada’s met een aji dip, Peruaanse ceviche van Yellowtail of de klassieke caesarsalade met een verrassende Japanse twist. Voor wie wil uitpakken staat er ook een Italiaanse versie van kreeft op het menu met salie, groene asperges en Parmezaanse kaas. Een diner kan gestart worden in stijl met Perle Imperial kaviaar met blinis. Gasten zijn ook welkom bij Grace voor een cocktail aan de bar of een klein hapje.

Een plek met verleiding

Herman staat bekend vanwege zijn gedurfde concepten en prikkelende interieurs. Deze uitgesproken identiteit kenmerkt ook het interieur van Grace. Zo komen de wereldse elementen samen in de patronen van de vloeren, de oplettende kijker kan hier veel jaren ’20 elementen ontdekken. Verantwoordelijk voor het interieurdesign is Liselore Holman, die al meerdere grote horecaprojecten een metamorfose wist te geven; “Het enorme pand aan de Coolsingel was een aantal maanden geleden nog volledig casco, 910 m2 beton. Samen met de beste partijen in het land hebben we er een warme en verrassend flamboyante plek van gemaakt, waarin je even kunt ontsnappen aan de dag. In het interieur komt alles samen wat ons geïnspireerd heeft de afgelopen jaren. Ik kan niet wachten de zaak gevuld met gasten en volledig in bedrijf te zien”, aldus Liselore.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws