Dit zijn de finalisten van de Gaia Green Awards 2023

Auteur: Redactie
Events Awards 7 juli 2023
Dit zijn de finalisten van de Gaia Green Awards 2023 Winnaar 2022: Noorderlicht Amsterdam

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de finalisten per categorie aangewezen voor de achtste editie. De uitreiking vindt jaarlijks plaats op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Deze awards worden uitgereikt aan horecalocaties uit Nederland en België die uitblinken op het gebied van duurzaamheid. De categorieën zijn: hotels, MICE-locaties en restaurants.

De drie finalisten voor de categorie 'hotels' zijn: Buitenplaats de Bergse Bossen in Driebergen, Kapellerput Hotel in Heeze en Porta Superia Boutique B&B in Mechelen.

Ook voor MICE-locaties zijn drie finalisten aangewezen, namelijk: De Polderij in Maassluis, Erfgoed Bossem in Lattrop en De Groene Afslaf in Laren.

Aangewezen voor de laatste categorie zijn: Restaurant Gys in Utrecht, Ethica restaurant in Den Haag en De tuin van de smid in Leiden. 

Naast de drie bovengenoemde categorieën kent de award ook drie subcategorieën. De meest onderscheidende deelnemer op het gebied van duurzaam eten en drinken ontvangt jaarlijks de Falco Eleonorae Award. De finalist met de meeste publiekstemmen ontvangt de Publiekspriijs. Daarnaast ontvangt de horecalocatie die de meeste stappen heeft gezet in het plasticvrij maken van haar locatie en omgeving de Plasticvrij Award.

Beoordeling finalisten

De finalisten van de Gaia Green Awards worden deze zomer uitgebreid beoordeeld. De beoordeling bestaat uit drie onderdelen: een 'mystery visit' uitgevoerd door een professional, de beoordeling van een uitgebreide vragenlijst en publiekstemmen. De uiteindelijke winnaars worden aangewezen door de vakjury en nemen hun award in ontvangst op 19 september 2023 in Rotterdam Ahoy tijdens Gastvrij Rotterdam. 

Fotografie aangeleverd door: Green Leisure Group

Overig nieuws