Finalisten Green Chef’s Hat bekend

Auteur: redactie
Awards Events 11 januari 2024
Finalisten Green Chef’s Hat bekend

Op 10 januari was tweede editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op HORECAVA. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van pure plant koken. De deelnemers die gaan stijden om de titel tijdens Gastvrij Rotterdam zijn Restaurant Nazka, Koosh Kothari, en Chef Róbert, Robert van de Kolk. De wedstrijdorganisatie deelt in de komende tijd nog drie wildcards uit.

De focus ligt bij deze wedstrijd op 100% pure plant koken. Een trend die niet meer te missen is in de wereld van de gastronomie.  

De deelnemers mochten een onvoorbereide amuse zelf meenemen en moesten een voorgerecht en een tussengerecht koken met producten uit de blackbox, de groenten en fruit kraam van HANOS Nederland en de diverse zeegroenten van Jan van As.  

Onder het toeziend oog van de jury, die bestond uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World), Luc Kusters (Bolenius* / 5 Radijzen) en Albert Kooy (Initiator Dutch Cuisine), gingen de deelnemers aan de slag.

De basis voor de finale is gelegd! “De winnaars hebben een mooie balans gevonden in hun gerechten. We zijn blij om te zien dat chefs de uitdaging aan durven om spanning in de groentegerechten te brengen” aldus juryvoorzitter Frank Fol.

De jury gaf de deelnemers de tip mee erop te letten dat de groenten in de hoofdrol moeten blijven houden in de gerechten en niet ondergesneeuwd moeten worden door toevoegingen.

Restaurant Nazka ging met de prijs “Beste Voorgerecht” naar huis en Chef Róbert mocht de prijs voor “Beste Tussengerecht” meenemen.

Naast een trofee kregen de winnaars ook een cheque van 250 euro van het Gastronomisch Gilde.

De deelnemers waren:

De Slotplaats 

JP

Drijfhout

Nazka

Koosh

Kothari

Chef Róbert

Robert

van de Kolk

Landgoed hotel de holtweijde 

Tristan

Zwijnenberg

Fotografie: Charlotte Mauritz/Annoncé Management

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws