Finalisten Roussillon Dessert Trophy bekend

14 juli 2010
Finalisten Roussillon Dessert Trophy bekend

Vorige week heeft een vakjury Restaurant De Zwethheul, Restaurant De Gieser Wildeman, Grand Hotel Opduin en het ROC Nova College als finalisten voor de Roussillon Dessert Trophy 2010 geselecteerd. Dit jaar vindt de 6e editie van de kookwedstrijd plaats. In totaal hebben 21 teams, bestaande uit een chef-kok en sommelier, deelgenomen aan de voorronde van deze dessertwedstrijd. De opdracht was om de beste match te maken van een Vin Doux Naturel uit de Roussillon en een dessert waarin citrus verwerkt is.

*Originaliteit*
De vakjury, bestaande uit sommelier Simon Veldman van Restaurant Vermeer, patissier Jeroen Goossens van Jeroen Goossens DP, wijnjournalist Magda van der Rijst en culinair journalist Sonja van de Rhoer, heeft alle desserts op basis van receptuur, originaliteit, wijn-spijsargumentatie en beeld beoordeeld.

*Finale tijdens Kunsthal Kookt*
De vier genomineerde teams zullen vrijdag 10 september om 16.00 uur tijdens het culinaire evenement Kunsthal Kookt de strijd tegen elkaar opnemen. Ze strijden om de hoofdprijs en deelname aan de internationale finale van de Roussillon Dessert Trophy in Perpignan.


~Frank Lindner~

Overig nieuws