Flexibel personeel, zonder risico

Auteur: redactie
Branded Content 28 juni 2021
Flexibel personeel, zonder risico

Wil jij graag een nieuwe medewerker aannemen, maar wil je hem of haar (nog) niet zelf in dienst nemen? Dan kun je super voordelig via Sligro het werkgeverschap uitbesteden aan One. Zo schakel je in een handomdraai je personeelsbestand op- en af, zonder alle vervelende werkgeversrompslomp en bijbehorende risico’s.

Stel, je hebt als horecaondernemer behoefte aan extra personeel, het liefst op flexibele basis. Tegelijkertijd wil je natuurlijk wel dat voor je medewerkers alles goed geregeld is, zonder daarbij zelf onnodig risico te lopen. Via Sligro kun je als horecaondernemer nu het werkgeverschap uit besteden bij de personeelsdienst One People Services (One).

Wat zijn de voordelen voor mij als ondernemer?

Voor de horecaondernemer zijn bij One enorme voordelen te behalen. Het is bijvoorbeeld een misverstand dat het zelf in dienst nemen van personeel goedkoper is. Veel belangrijke zaken worden in dit soort berekeningen niet meegenomen, zoals verzekeringen, reserveringen voor vakantie of verzuim en kosten voor het bijhouden van de loonadministratie. Verder ben je als ondernemer met One flexibel en zijn alle risico’s afgedicht. Zo is One vanaf dag één verantwoordelijk bij ziekte van een werknemer. One stuurt dan geen facturen meer, maar zorgt wel voor doorbetaling en verzuimbegeleiding.

En hoe zit dit voor de werknemer?

Ook de werknemer is gebaat bij een One-dienstverband. Het is ten eerste prettig bij een gecertificeerd bureau te zitten waarbij je als werknemer weet dat alles goed geregeld is. Omdat conform cao betaald wordt, verdienen One-medewerkers bovendien altijd hetzelfde als gelijkwaardige medewerkers in vaste dienst. Verder hebben medewerkers recht op een goede pensioenregeling en op inkomen bij ziekte. Ook het krijgen van een hypotheek is makkelijker omdat One op verzoek een perspectiefverklaring opstelt. Dit weegt voor een hypotheekverstrekker zwaarder dan een werkgeversverklaring bij een flexibel contract. Tot slot biedt de contractduur voordelen. Bij veel bedrijven ligt een medewerker er na twee jaar uit omdat de werkgever geen vast contract wil of kan bieden. Via One kan een werknemer tot wel 5,5 jaar in dienst blijven voordat de werkgever moet beslissen over een vast contract. Eerst in een flexibel contract van anderhalf jaar en daarna in een aantal contracten voor bepaalde tijd.

Wil jij meer weten over deze personeelsoplossing? Kijk op sligro.nl/one

De voordelen van One

­Maximale flexibiliteit, tot 5,5 jaar
­Geen werkgeversrisico’s
­Zeer scherpe tarieven door Sligro’s inkoopvoordeel
­Zekerheid en kwaliteit
­HR-sparringpartner met gedegen kennis altijd bij de hand

 

20 tips om personeel te vinden

Moeite met het vinden van goed personeel? Download dan gratis onze 20 praktische tips om (horeca)personeel te vinden.

Overig nieuws