Fort de Gagel aan de rand van Utrecht opent haar deuren 

Auteur: Redactie
Opening 31 augustus 2022
Fort de Gagel aan de rand van Utrecht opent haar deuren 

Op vrijdag 2 september 2022 laat Fort de Gagel de brug zakken over de slotgracht en verwelkomt het haar eerste gasten op het eiland. Het historische fort in Utrecht, onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst, opent als restaurant en evenementenlocatie. Aan de rand van het Noorderpark kan je hier zeven dagen per week borrelen, lunchen, dineren, vergaderen en straks zelfs trouwen. Kies een plekje tussen de bunkers op het terras of neem plaats in één van de sfeervolle borrelhoeken. 

Eerdere plannen vanuit de gemeente waren al gemaakt, maar het is nu bijna echt zo ver: Fort de Gagel in Utrecht opent op haar deuren! Een karakteristiek fort op een eiland, compleet met slotgracht eromheen. Een toevluchtsoord voor mensen die het drukke leven in de stad willen ontvluchten. Eenmaal het eiland betreden waan je je in een oase van historie en natuur, ook wanneer je binnen in het historische fort bent. Door grote ramen kijk je weids uit over het groen en dankzij de muurschildering van twee vossen door kunstenaar Jan Is De Man ademen zelfs de muren natuur.

Sfeervol

In het aangebouwde restaurant vind je een sfeervolle ruimte voor een lunch of diner, compleet met terras en vide. En ook op het gebied van eten en drinken vind je op de kaart voor ieder wat wils. Of je nu lunch, borrelt, dineert of vergadert, vlees eet of niet – er is altijd een passende keuze. De gerechten die ze hier serveren zijn lokaal en seizoensgebonden. Zo lokaal dat er ieder kwartaal een wereldgerecht van een inwoner uit Overvecht op de kaart is te vinden. Daarnaast is het restaurant zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 22.00 uur, je kan hier dus bijna altijd terecht. De open keuken binnen zorgt ervoor dat je de bereiding van je gerecht van begin tot eind kunt volgen tot het op tafel staat. 

Karakteristiek 

Naast borrel, lunch- en dinerlocatie zal het historische fort ook als evenementenlocatie dienen. Je kan hier terecht voor een bedrijfsfeest, vergadering of congres tot 100 personen. Kies voor het voormalig wachthuis als setting voor jouw bedrijfsevenement: dit oude wachthuis beschikt over muren van anderhalve meter dik, puur ter verdediging. Dit pand is bomvrij en is daarmee de veiligste plek op het eiland. De zaal beschikt over een eigen bar en een wijnkelder, waar jij zelf kiest welke wijn je gaat schenken. Maar er zijn meer toffe details. Zo zijn er ook 7 vergaderzalen beschikbaar, waaronder de munitiekamer. De scharnieren in deze ruimte zijn van messing en herinneren je direct aan vroegere tijden. Hier werd namelijk het buskruit opgeslagen. De messing scharnieren zorgden ervoor dat de boel niet ontplofte bij het openen of sluiten van de deuren.

Sybren Ophof en Pascale Heinsius, ondernemers achter het gerestaureerde Fort de Gagel zijn trots en willen bereiken dat mensen kunnen genieten van een gezellige middag of een onvergetelijke avond op een perfecte locatie: aan de rand van de stad, maar vooral ook in de natuur. ‘Draai je eens om met je rug naar de Domtoren; de natuur is hier dichterbij dan je denkt.’’

Overig nieuws