De Britse tv-kok Anthony Worrall Thompson heeft voor zijn gastro-pub The Greyhound een slechte hygiënescore gekregen. In een reactie aan de BBC laat Worrall Thompson weten dat zijn gasten niet malen om de 'papieren rompslomp' rondom hygiëne-inspectie in de keuken. Volgens Warroll, onder meer bekend van BBC's Ready, Steady, Cook! en Saturday's Kitchen, is er niets mis met hoe schoon zijn keuken is, de lage score lag volgens de kok aan het feit dat hij in februari niet alle formulieren had ingevuld en ingestuurd. Van de vijf sterren scoorde de eetgelegenheid in Oxfordshire er eentje.
*Geen hersens*
De South Oxfordshire District Council deelt mee dat de score toch echt betekent dat het slecht met de hygiëne is gesteld. De tv-kok gaf toe dat er tijdens een inspectie eten was gevonden onder de koelruimte en oven, maar daaraan toevoegend: "Mensen zouden op hun knieën moeten met een zaklamp om het überhaupt te kunnen vinden. Het publiek wil alleen weten of ze niet vergiftigd worden. Zij malen er niet om als het papierwerk niet is gedaan. De inspectie, met al hun formulieren, behandelt koks alsof ze geen hersens hebben. Het is absurd hoeveel papieren iemand moet doorwerken. Er is zoveel frictie tussen inspecteurs en chef-koks, terwijl we eigenlijk samen zouden moeten werken."
Naast zijn tv-werk heeft Warroll Thopson twee eetgelegenheden en een delicatessenzaak.
~Frank Lindner~
Pub Britse tv-kok scoort slecht op hygiëne
21 juli 2010