Giphart schrijft boek over restaurantleven in De Librije en Oud Sluis

28 januari 2010
Giphart schrijft boek over restaurantleven in De Librije en Oud Sluis

Weken lang heeft auteur Ronald Giphart zich ondergedompeld in de keukens en leefwereld van de twee driester-renrestaurants die Nederland telt. Dit voorjaar verschijnt er een boek over de belevenissen van de schrijver bij Sergio Herman's Oud Sluis en Jonnie en Thérèse Boer's De Librije. Giphart werd op beide adressen aan het werk gezet in de keuken, de bediening en de schoonmaak. Het te verschijnen boek 'Eten, drinken en slapen' bevat naast de belevenissen ook recepten van de twee topkoks. Librijes Uitgeverij maakte woensdag bekend dat het boek er aan zit te komen.

*Alles bijhouden*
In 2008 verscheen van de hand van Giphart het boek 'Keukenprins'. In dit werk hield hij honderd dagen lang bij wat er allemaal door zijn mond naar binnen ging. Van ontbijt, tussendoortjes, lunch, diner tot junkfood en drank. Daarbij gaf Giphart zijn lievelingsrecepten prijs, bejubelde hij ingrediënten, bereidingswijzen, kookboeken en kookprogramma's. Aan de basis van dit culinaire leesboek stond weer Gipharts column 'Keukenprins' in Volkskrant magazine.

*Niet voor het eerst*
Het is niet voor het eerst dat een gerenommeerde auteur meeloopt in een sterrenrestaurant en hierover schrijft. In het boek 'Hitte' uit 2004 doet onderzoeksjournalist Bill Buford een boekje open over hoe het er werkelijk aan toegaat in een professionele keuken. Terwijl de journalist met moeite opklimt in de strakke hiërarchie van het keukenpersoneel, ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen hem en de ontoegankelijke Amerikaanse sterrenchef Marco Batali. Dankzij Batali, die meerdere sterrenzaken heeft, kan Buford in de leer bij de allerbeste pasta- en worstmakers in Toscane en leert hij de kunst van het bereiden van gevogelte bij een Italiaan in Londen.

~De RestaurantKrant, Frank Lindner~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/giphart-schrijft-boek-over-restaurantleven-in-de-librije-en-oud-sluis/

Overig nieuws