Column: het nieuwe normaal

Auteur: Sico de Moel
Columns 20 april 2020
Column: het nieuwe normaal

Wat is dat eigenlijk, het nieuwe normaal?

Is het straks weer normaal om gezellig met vrienden uit eten te gaan?

Moet ik straks iemand die niest mijn restaurant uitzetten?

Eerlijk heb ik geen idee hoe mijn wereld als restaurateur er de komende jaren uit gaat zien. Ik faciliteer menselijk contact op een zo aangenaam mogelijke wijze. Daar zal altijd behoefte aan blijven, maar de manier waarop is een groot vraagteken.

Wat ik wel weet is dat toeristen, expats, zakelijke gasten en groepjes voorlopig weg zullen blijven uit Amsterdam. Voor mij waren dit altijd belangrijke doelgroepen. We zullen dus iets nieuws moeten verzinnen.

Voorlopig zijn dat dus de thuismenu's, en daar hebben we best wel lol in. Elke week verzinnen we weer een nieuw menu en kijken we hoe de reacties zijn.

Leuk om te zien hoe het aantal fans dat elke week weer trouw bestelt steeds meer groeit. Dat is prachtige waardering en daar doen we het uiteindelijk toch voor.

Het is belangrijk als ondernemer dat je je kunt aanpassen aan veranderende omstandigheden, aan het nieuwe normaal. Voorlopig kunnen we alleen maar gissen, niemand die het weet.

Wat we gelukkig wel weten is ons nieuwe menu voor komende week:

Lokaal, duurzaam en superlekker. We maken een Friese geitenbokstoof met Weduwe Joustra Beerenburg, zoetzure rode kool en een frisse appelcompote. Het voorgerecht is een zomerse creatie van aubergine en het dessert een spectaculaire verrassing met rabarber en witte chocolade.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Overig nieuws