Horeca niet blij met nieuwe wervingscampagne GGD

Auteur: Redactie
Personeel 10 augustus 2022
Horeca niet blij met nieuwe wervingscampagne GGD

De horeca is bang bij de nieuwe vaccinatiecampagne weer personeel kwijt te raken aan de GGD. Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spreekt van oneerlijke concurrentie.

Voor de nieuwe vaccinatiecampagne zijn 13.000 mensen nodig. Eind februari keerden een deel van de vertrekkers terug. Nu vreest de branche dat dit van korte duur was. Willemsen zegt hierover tegen het AD: “De wervingscampagne helpt ons niet om mensen vast te houden en te vinden. Wat het zuur maakt is dat dit de overheid betreft, dus we dragen er met z’n allen financieel aan bij. Ik vraag mij bovendien af of het niet efficiënter kan, met minder mensen.”

Onderscheiden

Willemsen denkt dat horecaondernemers zich kunnen onderscheiden door personeel op andere vlakken wat extra’s te bieden. “Die hoge tarieven van de GGD’s zijn oneerlijk, maar het is wat het is. We zullen moeten knokken voor mensen. Ik zou zeggen: bied perspectief, zorg voor trainingen en opleidingen, denk aan een vierdaagse werkweek, luister naar wat je mensen nodig hebben”, staat te lezen in het AD. Inmiddels ligt het aantal vacatures rond de 80.000, vermoedt Willemsen. De GGD reageert in de krant en zegt het dilemma van de horeca om mensen te vinden te begrijpen.

Overig nieuws