Horecavakbeurs BBB Maastricht eerder van start voor fine dining liefhebbers

Auteur: redactie
Events Michelin 6 juni 2024
Horecavakbeurs BBB Maastricht eerder van start voor fine dining liefhebbers

Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat één dag eerder van start dan voorgaande jaren. Speciaal voor geïnteresseerden van fine dining wordt een deel van de beurs al geopend op zondag 6 oktober. Op het beursgedeelte genaamd Folie Culinaire kan men kennis maken met diensten en producten uit het hogere culinaire segment.

Uitzonderlijk is het feit dat ook non-professionals uit de horeca welkom zijn. De reden hiervoor is de terugkomst van de Nederlandse Michelingids Ceremonie. De organisatie wil regionale bezoekers ook de gelegenheid bieden om kennis te maken met de beurs. De 69e editie van BBB Maastricht vindt plaats van zondag 6 t/m woensdag 9 oktober in MECC Maastricht.

Folie Culinaire opent op zondag

Deze editie staat mede in het teken van de terugkomst van de Michelingids Ceremonie op 8 oktober, eveneens in MECC Maastricht. Om non-professionals kennis te laten maken met de diversiteit van BBB Maastricht opent de Maastrichtse horecabeurs haar deuren één dag eerder dan gewoonlijk. Geïnteresseerden uit de (Eu)regio zijn welkom om het beursconcept Folie Culinaire te ontdekken. Bezoekers worden hier ondergedompeld in de wereld van fine dining. Men krijgt een compleet overzicht van producten en diensten die horecaondernemingen naar een hoger niveau tillen.

Meer dan 70 exposanten presenteren onder meer exclusieve wijnen, bijzondere ingrediënten en hoogstaand tafelgerei. Ook trappen twee – nog aan te kondigen – chefs af aan de Chef’s Table. Bezoekers genieten hier van een culinair driegangenarrangement tegen een aantrekkelijke prijs. Aansluitend vindt op zondagavond de Preview Party plaats: een en exclusieve avond waarop genodigden en stakeholders proosten op de opening van de 69ste editie van BBB Maastricht. Tijdens de beurs worden op Folie Culinaire doorlopend exclusieve kookdemonstraties en tastings georganiseerd.

Fotografie: Guy Houben Photography

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws