In september lees je alles over vis in het restaurant

Auteur: Redactie
F&B 19 augustus 2021
In september lees je alles over vis in het restaurant

September is een echte vismaand. Niet alleen start het Hollandse oesterseizoen officieel in de negende maand van het jaar, ook lees je als horecaprofessional alles over vis op De RestaurantKrant in september.

De redactie is de afgelopen tijd druk bezig geweest om alle relevante (horeca)informatie over vis te verzamelen en te verwerken tot artikelen met een hoog kennisniveau. Met het nog altijd aanwezige personeelstekort is het aanpoten in de horeca. Gelukkig biedt de maand september ook kansen.

Zo lijkt de afgelopen jaren september een zomermaand geworden te zijn en blijven de terrassen redelijk goed bezet. Om die gasten goed te bedienen zocht de redactie van De CaféKrant uit welke vis het best gegeten kan worden in de maand september en hebben we een handige poster ontwikkeld waar op te zien is welke vis in welke maand gevangen wordt.

Bier of wijn bij vis?

In een restaurant wordt de laatste jaren steeds meer bier geschonken. Traditioneel gezien laat vis zich goed begeleiden door een mooi glas wijn. Daar geven we uiteraard in september ook aandacht aan. Maar wij zochten ook uit welke bieren goed genuttigd kunnen worden in combinatie met een eenvoudig stuk vis.

Daarnaast is het als horecaondernemer niet onbelangrijk om te weten welke soort vis het best gecombineerd kan worden met welke wijnsoort. Om de gasten optimaal te bedienen stelde de redactie een lijst samen waarop makkelijk en eenvoudig zichtbaar is welke druifsoorten goed gecombineerd kunnen worden met een specifieke vissoort.

We legden ons oor te luisteren bij visexperts die ons vertelden hoe je het best een vis kan fileren en wat de verschillen zijn tussen een rondvis en platvis. En wat zijn nou de meest voorkomende fouten die bij de bereiding van vis om de hoek komt kijken, maar nog belangrijker: hoe voorkom die fouten?

In september lees je op De RestaurantKrant:

De mooiste wijnviscombinaties

De meest voorkomende fouten bij het bereiden van vis

Vis als vleesvervanger

Vis fileren; een masterclass van Arie Kuijt

Keurmerken op vis. Wat zegt dat?

De uitgebreide visposter, welke vis wordt in welke maand gevangen?

Visconsumptie in Nederland. Welke vissoorten worden het meest gegeten?

Vis in combinatie met bier

Voor adverteerders/toeleveranciers: er zijn talloze mogelijkheden om onder de aandacht te komen bij al deze horecaondernemers, zowel in print als online. Stuur een e-mail naar info@uitgeverijps.nl of bel naar 030-251 22 70 voor meer info. 

Overig nieuws