[Reportage] SVH Meestertour 2025 werd een dag vol gastvrijheid en inspiratie

Auteur: Redactie
Events Michelin 16 september 2025
[Reportage] SVH Meestertour 2025 werd een dag vol gastvrijheid en inspiratie

Op maandag 15 september 2025 vond de zesde editie van de SVH Meestertour plaats, voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijdens deze exclusieve tour bezochten wij samen met de deelnemers drie bijzondere bedrijven van SVH Meesters, samen goed voor vijf Michelinsterren.

Het initiatief van SVH bood horecaprofessionals en studenten van horecaopleidingen een unieke kans om achter de schermen te kijken bij de top van de Nederlandse gastronomie. De tour werd georganiseerd door SVH en Lennart Maas, initiatiefnemer van De Week Van De Horeca.

Het initiatief bood jonge horecaprofessionals en studenten van horecaopleidingen een unieke kans om achter de schermen te kijken bij de top van de Nederlandse gastronomie. Stuk voor stuk werden zij uitgenodigd vanwege hun prestaties, zoals het behalen van een diploma, afronden van een cursus of het winnen van een award.

Waaronder Anne Prinsen, die in maart 2025 goud won bij het NK Gastheer/Gastvrouw (Skills Heroes). Zij kwam ’s ochtends net terug van haar reis naar Denemarken voor de EuroSkills Herning 2025. Shaksedi Pieternella, die tweede werd tijdens de internationale Bartolomeo Scappi Contest, heeft inmiddels al een kleine impressie van de dag geüpload (onderaan het artikel).


Redacteur Silke Onink met (V.l.n.r.) Joey de Kruijf, Erik van Loo en François Geurds

Central Park*

Bij Central Park werden we hartelijk ontvangen door chef Joey de Kruijf en hoofd-sommelier Sasja Moonen. Aan een lange tafel in een prachtige zaal startten we met een glas alcoholvrije wijn met subtiele thee-ondertonen. Het voorgerecht bestond uit diverse groen uit eigen tuin en werd gevolgd door een ravioli van rivierkreeftjes, geserveerd met één van Moonens favoriete wijnen: een perfecte food & wine pairing.

Tijdens de rondleiding door het pand zagen we de back of house, de keuken, de bar en een vernieuwde wijnkamer in opbouw. Het restaurant hanteert een flexibel floorplan, waardoor tafelschikkingen dynamisch worden aangepast op basis van het aantal gasten. De wijncollectie is indrukwekkend: 3.000 labels, 9.000 flessen en vier uitgebreide wijnboeken van in totaal ruim 180 pagina’s. De lunch werd afgesloten met een verfijnd dessert. De gastvrijheid van De Kruijf en de passie van Moonen maakten deze eerste stop tot een onvergetelijke ervaring.

Parkheuvel**

Bij Parkheuvel werden we ontvangen met koffie en een versgebakken madeleine, gevolgd door een uitgebreide rondleiding.

Terwijl we genoten van Ravioli Bressekip 1992 (langoustines . bospaddenstoelen . kreeftencrèmesaus), een van de klassiekers van chef Erik van Loo, in combinatie met een glas Parkheuvel-wijn, kregen we inzicht in de plannen voor de geplande verbouwing van het restaurant, welke in januari plaatsvindt. Daarnaast kregen we een blik op het authentieke papieren bonnensysteem, dat na de verbouwing wordt vervangen door een modern Annoncer keukenmanagementsoftware.

François Geurds (FG)**

Het laatste bezoek was bij François Geurds in Rotterdam, een compleet andere restaurantconcept-ervaring. Bij binnenkomst kregen we een glaasje bubbels en een rondleiding langs Franky’s Grill, Geurds' zijn patisserie en het François Geurds Restaurant zelf. Geurds' culinaire visie, ervaring en creativiteit viel ons direct op!

Aan tafel genoten we van een tuna ceviche, gevolgd door pan con tomate en een bloemkoolsteak met zwarte Tamaanse wintertruffel en beurre noisette. Tussendoor verraste Geurds ons met een spontaan gerecht dat niet op de, speciaal voor de Meestertour geselecteerde, kaart stond. “Omdat ik jullie zo gezellig vind”, aldus de trotse chef. De afsluiting bestond uit een espresso en een etagère vol huisgemaakte friandises – een perfecte afronding van een inspirerende dag.

Een zeer geslaagde dag

De SVH Meestertour 2025 bracht ons een zeer geslaagde dag. Drie toprestaurants, drie totaal verschillende stijlen, maar allemaal gericht op het creëren van een onvergetelijke dinerervaring. De jonge talenten lieten zien dat de toekomst van de Nederlandse gastronomie veelbelovend is en stelden geïnteresseerde, opmerkzame vragen.

Het was een eer om aanwezig te zijn en deze inzichten vast te leggen. Bedankt. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Shaksedi Pieternella (@chef_s.y)

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws