Na bijna vijf jaren aan de Oostenburgergracht in Amsterdam heeft restaurant Coulisse moeten aankondigen dat ze op 3 mei 2024 de deuren definitief zullen sluiten. Coulisse was één van de huurders in het voormalig Werkteater, waar de hoofdhuurder onlangs faillissement aankondigde. Hierdoor zijn de contracten van alle huurders voortijdig beëindigd.
Een verlenging of nieuwe overeenkomst is niet mogelijk gebleken. Ondanks deze onverwachte wending kijken eigenaren Simon Witmaar en Tim van der Molen met trots en dankbaarheid terug op de reis die zij met hun team en gasten hebben afgelegd. Ze willen de laatste maanden dan ook op een feestelijke manier afsluiten.
"Deze periode bij Coulisse was een bijzondere reis die ons enorm heeft verrijkt", aldus Simon Witmaar. “Hoewel het einde van dit hoofdstuk sneller komt dan verwacht, zien we dit ook als een kans om nieuwe avonturen te verkennen. Maar eerst kijken we ernaar uit om, samen met onze gasten, nog een paar onvergetelijke maanden te beleven.”
Sinds de opening in mei 2020 heeft Coulisse naam gemaakt als een plek waar creativiteit en comfort samenkomen in een ‘easy fine dining’-concept. In april 2023 werd het restaurant beloond met een Michelinster. Naast de bijzondere gerechten en gastvrijheid staat Coulisse ook bekend om unieke samenwerkingen met collega-chefs en creatieve makers, zoals Bas van Kranen, The Wunderkammer en StreetArt Frankey.
Feestelijke finale
De komende maanden beloven een feestelijke afsluiting te worden. Simon en Tim zetten alles op alles om van de laatste periode een onvergetelijke ervaring te maken. “We willen samen met ons team en onze gasten afscheid nemen op de manier die past bij Coulisse: met inspiratie, warmte en culinair avontuur." Witmaar vervolgt: “Als je Coulisse nog op je bucketlist hebt staan, is dit het moment. We kijken ernaar uit om nog veel gasten te verwelkomen.” In de laatste maanden wil het team Coulisse bovendien nog een aantal unieke samenwerkingen laten plaatsvinden met collega-chefs en creatieve makers.
De toekomst ligt open
Hoewel er op dit moment nog geen concreet plan ligt voor de toekomst van Coulisse, staan Witmaar en Van der Molen open voor nieuwe avonturen. “We focussen ons eerst op een waardige afsluiting, maar zijn ook benieuwd naar wat daarna komt.” Gasten en vrienden van Coulisse kunnen suggesties delen via de gebruikelijke contactkanalen. Samen met hun netwerk hopen de heren de magie van Coulisse een nieuw hoofdstuk te geven.
Hoofdfoto: Janus van den Eijnden
Overige (collagefoto's): Marjorie Romeijn
Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.