Dit zijn de winnaars van Talent van de Toekomst 2025

Auteur: Redactie
Awards Events 15 april 2025
Dit zijn de winnaars van Talent van de Toekomst 2025

Maandag 14 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2025. De elfde editie van deze jaarlijkse vakwedstrijd waarin totaal 80 jonge koks en gastheren & -vrouwen hebben meegedaan.

Van de 16 deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade van de ROC van Amsterdam Sterklas uitgeroepen tot winnaar van Talent van de Toekomst 2025. Bodhy van der Louw, Sam Klein Oonk en Wessel Bijl wisten zich staande te houden in een heftige concurrentiestrijd. Ze hebben een menu gecreëerd waaraan de jury de meeste punten heeft gegeven. 

Dick Middelweerd, juryvoorzitter koks: “Hou het bij de basis en zorg dat je gerechten goed op smaak zijn in vooral zuring en zout. Daar hebben we erg op gelet bij de jonge talenten. Het is ontzettend belangrijk om mee te doen en ik spreek regelmatig oud deelnemers die zich als de dag van gister deze hele bijzondere leerervaring herinneren”.

Albeda Horecacollege Team 1 waren met deelnemers Issam Adra en Shania Bouman de winnaars van Talent van de Toekomst 2025 bij de wedstrijd voor de bediening. 

Petro Kools, juryvoorzitter bediening: “Veelbelovend over de toekomst met de nadruk op het eigentijdse karakter. Het constant bezig zijn met de gast is net als een film, waarbij de focus constant scherp moet zijn."

De volledige uitslag

Koks Talent van de Toekomst 2025

1. ROC van Amsterdam Sterklas

2. Deltion College Zwolle

3. ROC Mondriaan Den Haag

Bediening Talent van de Toekomst 2025

1. Albeda Horecacollege Team 1

2. Deltion College Zwolle

3. Firda Drachten

Talent van de Toekomst

Talent van de Toekomst organiseert jaarlijks de vakwedstrijd voor MBO-scholieren om in verschillende teams te strijden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied. Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Gault & Millau, SVH en een twintigtal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws