Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block riepen Food Reporter en Gault&Millau drie veelbelovende chefs uit tot de culinaire talenten van dit moment.
De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.
Gijs Kemmeren (restaurant Vannu)
"Bij restaurant Herberg de Kop van ’t Land ontdekte Gijs zijn passie voor koken met groenten. Die passie wilde hij vervolgens aan het grote publiek overbrengen met een groenterestaurant, waar hij de grenzen van de keuken verlegt door groenten op allerlei manieren te verwerken in zijn gerechten. Zo ontstond restaurant Vannu dat hij samen met zijn partner Iris Saaman opende. Lokale en seizoensgebonden producten spelen de hoofdrol in het restaurant. Verspilling wordt tot een minimum beperkt, omdat Gijs al vijftien jaar experimenteert met innovatieve bereidingsmethoden: van fermenteren tot drogen en alles daartussenin. Zijn duurzame visie en aanpak maken dat hij zich nu één van de New Chefs mag noemen."
Peter Bogema (restaurant Sober)
"Een duurzamere wereld is voor Peter ontzettend belangrijk en dit is dan ook de drijvende kracht achter zijn restaurant Sober. De naam van het restaurant weerspiegelt de filosofie: de gerechten zijn sober en minimalistisch. Zijn gerechten draaien om duurzame producten. Groenten en kruiden komen uit eigen moestuin en andere producten worden geleverd door lokale producenten. Zo ontstaat een balans tussen respect voor natuur, de seizoenen en culinaire verfijning. De unieke keuken van Peter wordt opgemerkt: kort na de opening beloonde Gault&Millau het restaurant met dertien punten."
Luca Carli (restaurant Reverie)
"Deze jonge en ambitieuze chef is pas 24 jaar oud, maar is nu al hard op weg om zijn plek in de culinaire wereld te veroveren. Zijn oma leerde hem de kracht van delen en samenkomen door eten. Die visie staat in zijn restaurant centraal: mensen verbinden met gerechten en hen een ervaring bieden die verder gaat dan eten. Luca heeft een bijzondere manier van koken, waarbij hij zich niet aan recepten houdt maar zich laat leiden door zijn intuïtie. In zijn keuken komen creativiteit en techniek samen, met unieke gerechten als resultaat. Met zijn vernieuwende kijk op koken en zijn toewijding om gasten met elkaar te verbinden is Luca een frisse en veelbelovende chef", aldus Gault&Millau en Food Reporter.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.