Na een sluiting van ruim zeven maanden heropende Loetje in Breukelen op 24 oktober weer de deuren. Dimitri Brak, locatiemanager van het biefstukrestaurant dat in maart werd getroffen door een brand, is er weer helemaal klaar voor om gasten te verwelkomen.
De afgelopen maanden stonden in het teken van de restauratie en verbouwing van het monumentale pand aan de Stationsweg. Het team is tijdelijk ondergebracht bij andere Loetje vestigingen. "We hebben bekeken waar iedereen woonde en waar het personeel in hun eigen functie verder zou kunnen. Voor mij betekende dit dat ik elke dag naar Breda reisde. Ik woon zelf in Utrecht, maar Breda had een locatiemanager nodig en ik wilde graag verder binnen mijn eigen functie. Wat je begint, moet je afmaken. Nee, ik vond het niet erg, het was elke keer een uurtje heen en eentje terug. In de tussentijd heb ik de nieuwe locatiemanager van Breda kunnen opleiden, dus ik laat ze goed achter", aldus Brak in een gesprek met De RestaurantKrant.
"Het mooiste aan mijn functie is dat ik meerdere mensen in één kan zijn. Ik kan op de werkvloer staan, maar ook in de keuken of zelfs de afwas doen. Ik zit niet altijd achter mijn laptop verstopt"
Dimitri Brak
"Ik ben in oktober 2023 gestart bij Loetje Breukelen, daarvoor werkte ik al een tijdje bij Loetje Houten. Enkele maanden later, in maart, werd ik midden in de nacht opgebeld. Gelukkig hebben we veel spullen kunnen hergebruiken. Deze tafel bijvoorbeeld; die heeft een tijdje op een speciale plek gestaan om de rookgeur te verwijderen en daarna is het opnieuw geschuurd en geschilderd", vertelt Brak terwijl hij op de tafel achter hem wijst.
Vernieuwing
Het restaurant moest flink worden opgefrist en vernieuwd. Ook de keuken werd deels vernieuwd, door vaste leverancier Beuk horeca. Na de verbouwing ademt Loetje Breukelen nog altijd huiselijkheid, maar dan in een moderne bistrostijl. Brak: "We hebben hier niet meer het oude, robuuste bruine kroeg intereur. Er is met de vernieuwing gekozen voor nieuwe, opvallende kleuren. Hoewel de kleuren niet te vel zijn, geeft het toch meer licht en een fris gevoel." Het vernieuwde interieur werd verzorgd door het vaste architectenbureau van Loetje, Cabana Interior. Een verfijnde mix van ingetogen grijstinten met uitgesproken kleuraccenten en illustraties.
"Er is wel een andere indeling in het restaurant, logisch, maar wel even wennen. Gelukkig heb ik, onder de richtlijnen van Loetje, ook wat invloed gehad op de verbouwing. Ik mocht mijn mening geven en aangeven waar ik het een en ander wil hebben staan. De regels van Loetje staan natuurlijk vast, maar ik heb het hier en daar wel een eigen twist kunnen geven." Dimitri Brak deelt met ons dat er binnenkort ongeveer 236 mensen tegelijkertijd bij Loetje Breukelen kunnen aanschuiven. "Momenteel is het nog 220, maar er zijn nog enkele tafels onderweg."
"Service en persoonlijkheid is belangrijk"
Op de uitgebreide menukaart vind je meer dan alleen de beroemde Loetje biefstuk met jus en witbrood. Van een burger en visgerechten tot vegetarische opties en diverse toetjes. Elk gerecht wordt met zorg bereid en in een no-nonsense stijl geserveerd. "Het mooiste zou zijn als ik over een jaar terugkijk en de gemiddelde gastenbesteding hoger is dan nu. Niet omdat ik doe aan upselling, maar omdat mijn team goede service levert. Wanneer een gast vraagt om een glas wijn vraag ik 'Welke wijn drinkt u normaal gesproken?', in plaats van 'Goh, ik heb deze wijn en deze wijn, maar ook deze wijn.' Het gaat mij om de service en persoonlijkheid, niet om upselling", sluit Brak het gesprek mooi af.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.