Mandy Kwekkeboom-Overbeek van Joann* gehuldigd met Paul Fagel Trofee

Auteur: Redactie
Michelin Awards 15 mei 2025
Mandy Kwekkeboom-Overbeek van Joann* gehuldigd met Paul Fagel Trofee V.l.n.r. Paul Fagel, Mandy Kwekkeboom-Overbeek en Ruurd Hallema

Op Landgoed Het Rheins in Enter was het deze week feest. Op een warme zomerse avond in het Twentse buitengebied werd Mandy Kwekkeboom-Overbeek, mede-eigenaar van restaurant Joann* in Enschede, gehuldigd met de Paul Fagel Trofee. De bekroning werd uitgereikt door niemand minder dan de 83-jarige Paul Fagel, ambassadeur en erelid van Hospitality Experts Twente (HET). Kwekkeboom-Overbeek werd eerder dit jaar door Gault&Millau uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar.

De trofee is een bronzen beeld, ontworpen door de bekende Twentse kunstenaar Ruurd Hallema. Het stelt ‘open armen’ voor – hét symbool voor gastvrijheid. Hallema, die al jaren betrokken is bij HET, noemde het “een ode aan mensen zoals Mandy, die uitnodigen zonder woorden.” “Gastvrijheid is geen beroep, het is een manier van leven,” zei Kwekkeboom-Overbeek zichtbaar geraakt tijdens haar dankwoord. “Deze trofee is een eer, maar vooral een aanmoediging voor iedereen die dag in dag uit het verschil maakt, puur door er écht te zijn voor de ander.”

Hostmanship

De uitreiking vond plaats tijdens een inspirerende avond van Hospitality Experts Twente, waar Twentse horecaondernemers, sommeliers, managers en gastvrijheidsprofessionals samenkomen. Thema van de avond: Hostmanship – de kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn.

Melvin Jacobs, voorzitter van HET, sprak namens het bestuur:
“Deze trofee wordt alleen uitgereikt bij uitzonderlijk vakmanschap waarin persoonlijkheid, gastheerschap en visie samenkomen. Mandy is daarin een voorbeeld voor velen.”

De club van Hospitality Experts Twente, waar ervaren professionals en jonge talenten elkaar ontmoeten, kijkt terug op een avond vol ontmoeting, erkenning en toekomstkracht. Een nieuwe traditie is geboren – en Twente stond, heel even, in het warme middelpunt van de Nederlandse gastvrijheid.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws