Maandag 7 oktober opende horecavakbeurs BBB Maastricht voor de 69ste keer haar deuren. Een dag eerder werden fine dining liefhebbers al getrakteerd op een voorproefje van Folie Culinaire. Op dit beursgedeelte kon het publiek kennis maken met producten uit het hogere culinaire segment. Tevens kreeg oud-Michelin hoofdinspecteur Werner Loens, uit handen van Jonnie & Thérèse Boer, een onderscheiding voor zijn 37-jarige carrière.
Op maandag gooide niet enkel de Michelin Guide Ceremony hoge ogen: ook de nieuwste trends op het gebied van food, drinks en non-food werden onder ruime belangstelling geproefd en getest. Bovendien bevestigt de organisatie dat het bezoekersrecord van de eerste reguliere beursdag ruim overschreden is. BBB Maastricht is nog te bezoeken tot en met woensdag 9 oktober in MECC Maastricht.
Rob van de Wiel (Algemeen directeur MECC Maastricht) - Marijke Vuik (Voorzitter KHN) - Silvie Slachter (Beursmanager BBB Maastricht) - Udo Delfgou (Directeur KHN)
BBB Maastricht is de horecavakbeurs voor Nederlandse en Belgische horecaleveranciers en -professionals. Naast een gevarieerde beursvloer met food, drinks, producten en diensten voor de horeca presenteert BBB Maastricht 2024 ook de komende dagen nog een druk programma met onder andere kookwedstrijden en proeverijen. Op het Streekheldenpodium, waar kennisoverdracht centraal staat, worden bezoekers geïnspireerd door ervaren professionals. Er wordt ingegaan op actuele thema’s zoals personeelstekort, duurzaamheid, leiderschap en marketing. Op Folie Culinaire vinden doorlopend kookdemo’s door internationale (sterren)chefs plaats.
Michelin-uitreiking
Na tien jaar is de uitreiking van de Nederlandse Michelinsterren teruggekeerd naar Maastricht. Michelin zal dat ook de komende twee jaar in de provinciehoofdstad doen. Dat de uitreiking samenvalt met BBB Maastricht is geen toeval. Stephan Sandhövel, Accountmanager bij Michelin Benelux zegt hierover: “De keuze voor Maastricht is voor ons heel logisch. De stad staat bekend als dé hot-spot voor fijnproevers. Wij zijn opzoek naar een locatie waar gastronomie en cultuur met elkaar zijn verweven.” In totaal kregen tien restaurants te horen dat ze Michelin-waardig zijn. Het Zeeuwse Inter-Scaldes mocht zelfs twee sterren in ontvangst nemen.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.